(VIDEO) Razkrivamo: To je pevka, ki je z Janšo tako dobro ujela ritem

Denis Živčec Denis Živčec
24.05.2017 10:21

Po sledeh nove spletne glasbene uspešnice, ki se je rodila na mariborskem kongresu stranke SDS, kjer je zarepal tudi prvak opozicije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Šlo je pod kožo. Očitno vsaj tistim, ki so stoje zaploskali trenutno najbolj vročemu in svežemu slovenskemu glasbenemu duetu. Bilo je na sobotnem kongresu stranke SDS v Mariboru, ko je na oder dvorane Zavoda Antona Martina Slomška, le streljaj od najslavnejših stopnic v državi, v objemu Kalvarije, stopila Martina Prevejšek.
Že po prvih taktih skladbe "Prebudi se, Slovenija" je postalo jasno, da to ni le še ena skladba. To je skladba, v kateri skandira, lahko bi rekli celo repa predsednik največje slovenske opozicijske stranke, Janez Janša. Bolj kot je Prevejškova pela, bolj energično je postajalo skandiranje nekdanjega premierja, ki se pevki na odru sicer ni pridružil. A bil je še kako prisoten. Sploh, ko je skladba doživela tradicionalen evrovizijski preobrat in je zanos poletel v višave, celo tako zelo, da so se nekateri mediji začeli spraševati, če ne bi bilo bolje, da Slovenijo na Pesmi Evrovizije zastopa kar nova glasbena naveza, ki je v hipu postala atrakcija na družbenih omrežjih. Tudi zato, ker je napev "Zbudi se, Slovenija" po mnenju nekaterih že krenil na pot zimzelenosti.

{embed_youtube}https://youtu.be/CgJbuxA0SFo{/embed_youtube}

Če kaj, nas je glasbeni podvig naučil, da ima prvak opozicije soliden občutek za urbane ritme in da imajo naši politiki očitno nekaj skritih talentov.

"Prijetna pesem," če povzamemo besede Zvoneta Černača, je prebudila zanimanje tudi za samo Janševo sopevko Martino Prevejšek. Kdo pravzaprav je ta umetnica, ki je tako dobro ujela ritem s prvim med opozicijskimi?

Mag. Martina Prevejšek je akademska glasbenica in energična članica stranke SDS. Leta 2014 je bila ena od dveh ženskih kandidatk, ki sta na volitvah izzvali krškega župana Mirana Stanka. Prvič se je javnosti istega leta predstavila kot kandidatka SDS na julijskih predčasnih volitvah. Po poklicu je akademska glasbenica z magisterijem iz managementa, sicer pa je 39-letnica, ki prihaja iz Gorenje Lepe vasi, zaposlena na sevniški glasbeni šoli.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta