(VIDEO) Z Rollingi smo se kotalili v blatu

In odgovor je bil jasen: "Jaaaaaa!" Dvignjene roke, aplavzi in vzkliki. Ne, Carigrad ni največja letošnja selitev naroda, še veliko več Slovencev je v soboto zvečer v Spielbergu rajalo s kultnimi Rolling Stonesi. V blatu, kot ga še ni bilo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rolling Stones so se v Spielbergu ustavili na turneji No filter, ki so jo začeli v Hamburgu pred dnevi in jo sklenejo v Parizu oktobra.
Nataša Emeršič

Najprej je bilo blato. Neskončno blata, na tone. In desetine, stotine metrov se je vleklo. Pod noge, ki so se ugrezale, smo gledali, dokler mimo nekaj tribun le nismo uzrli impresivnega odra, znameniti rdeči jeziki na rumeni podlagi so napovedovali koncert leta v Avstriji. Kultni kotaleči kamni, ena največjih skupin v zgodovini Rolling Stones, so "prileteli" v Avstrijo, na avstrijsko Štajersko, v Spielberg, kraj ob dirkališču formule 1 Red Bull Arena sredi tedna nalivov, ki so dokončno odplaknili poletje. Molili smo k vsem bogovom, da nas ne bi zalilo tudi v soboto zvečer. Ker potem bi bilo... Nočem vedeti pravzaprav. Čeprav bi takšen open-air koncert na travnikih in njivah sijajno, najboljše spadal v čas, ko udarja neznosna vročina, je bilo preklinjanje neskončnih blatnih gmot, po katerih smo bredli, kratkotrajno. Mick Jagger je 20.45, z rahlo zamudo skočil na oder in koncert odprl s Sympathy for the Devil, pesmijo, ki jo Rollingi običajno pustijo za konec set-liste. 95 tisoč duš - ja 95 tisoč, noro - je pozabilo na vse okoliščine, ki to soboto niso šle ravno na roko. In vbrizgavanje doze rock'n'rolla po originalni recepturi benda, ki je na sceno stopil (pra)davnega leta 1962, se je začelo. Zdaj, ko so že v kategoriji 70+, so spet na turneji, imenovani No filter, ki so jo 10. septembra startali v Hamburgu in jo 22. oktobra končajo v Parizu, vmes pa bodo zavili v 12 držav. Še vedno so mojstri koncertov, le da imajo zdaj obvezne vsaj štiri dni pavze med nastopi.

Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts in Ron Wood so še vedno v formi. Rollingi so na sceni od (pra)davnega 1962.
Nataša Emeršič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta