(VIDEO) Žalostna zgodba za poslovilnim spotom. To so zadnje besede, ki jih je Freddie rekel v kamero

D.Ži
11.09.2019 12:06

Bilo je nekako jasno, da gre za slovo. Čeprav ga je bolezen močno izčrpala, je Freddie Mercury glasbo ustvarjal skoraj do konca, tudi ko se je že komaj premikal.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Youtube

Uradno nihče ni vedel, da je na smrt bolan, čeprav se je Freddie Mercury med snemanjem spota za skladbo "These Are The Days Of Our Lives" komaj premikal. Takrat je njegovo telo že izčrpaval aids, javnost pa je za diagnozo uradno izvedela šele 24 ur pred njegovo mnogo prerano smrtjo, ki je sicer bila posledica pljučnice. Dočakal je le 45 let.
{embed_youtube}https://youtu.be/KpQ7ZhZcbYE{/embed_youtube}
Kitarist zasedbe Queen Brian May se spominja, da je pred snemanjem spota Freddie preživel "ure in ure in ure na šminkanju", da se ne bi videlo, kako zelo je bolan. Prav zaradi tega so spot posneli v črno-beli tehniki. "Bil je slaboten in ni mogel dolgo stati. Spil je malce vodke, da bi zdržal in nato nadaljeval," pripoveduje May. Pesem je napisal Roger Taylor, po Freddiejevi smrti pa se je povzpela na prvo mesto britanske lestvice. Zadnje besede, ki jih je pevec rekel v kamero, so bile: "Še vedno vas imam rad."
Zadnji single, ki ga je Freddie posnel, je bil Mother Love, ki ga je napisal z Brianom Mayom in posnel maja 1991. Posnel je celo skladbo, razen zadnjega verza. Mayu je rekel, da mora počivati. Nikoli se ni več vrnil v studio.
{embed_youtube}https://youtu.be/oB4K0scMysc{/embed_youtube}
"Rekel mi je: 'Piši verze. Vem, da nimamo več veliko časa, a piši in jaz jih bom pel, ti pa kasneje s tem počni kar koli želiš.' In tako sem pisal verze, ko sem le utegnil, tudi na papirje, ki so bili v moji bližini slučajno. Dal sem mu verz, on ga je posnel in tako smo posneli Mother Love. Za vsak verz smo imeli tri posnetke. Prišli smo do zadnjega verza, on pa je rekel: 'Ne morem zdaj, moram si odpočiti, vrnil se bom in končal', a se nikoli ni vrnil," se spominja May, ki je nato sam posnel zadnji stih v skladbi. Freddie Mercury je umrl 24. novembra 1991.
{embed_youtube}https://youtu.be/6rSJbkZOvo0{/embed_youtube}
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta