Vroče govorice: Bo za Hrvate na Evroviziji končno pela Jelena Rozga?

Denis Živčec Denis Živčec
12.09.2017 12:45

Slovenija udeležbe na Evroviziji 2018 še ni potrdila, Hrvaška že. Morda bodo sosedje v Lizbono poslali eno svojih največjih zvezdnic.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bo Jelena Rozga kočno dočakala svojo prvo Evrovizijo?
Bumerang

Maja je na evroviziji v Kijevu Jacques Houdek osvojil 13. mesto v finalu, kar je bila najboljša hrvaška uvrstitev po Severini leta 2006. Evrovizijski zanos Hrvaško očitno še drži, saj je njihova nacionalna televizija HRT te dni potrdila, da predstavnika poslala tudi na Evrovizijo 2018, ki bo potekala v Lizboni, kamor jo je kot prvi Portugalec v zgodovini prinesel pevec Salvador Sobral. In to kljub Houdekovem tarnanju, kako hrvaška delegacija v Kijevu ni imela skoraj nikakršne podpore hrvaškega državnega vrha.

Od trenutka hrvaške potrditve naprej, je na hrvaških forumih in mednarodnih evrovizijskih portalih stekla razprava o tem, ali bo svojo prvo Evrovizijo končno dočakala Jelena Rozga, ki velja za trenutno najbolj vročo hrvaško glasbeno zvezdnico. Ob Severini. Evrovizijski nastop Rozge bi za Hrvate bil svojevrstna senzacija. Glede na priljubljenost, bi pevka zagotovo računala tudi na slovenske glasove.

Vitka svetlolaska svojih evrovizijskih apetitov nikoli ni skrivala, saj smo jo v preteklosti videli tudi na Dori, hrvaškem predizboru, tudi še kot članico skupine Magazin. Govorice, da bi v Lizbono utegnila potovati prav partnerica Stjepana Hauserja, sočelista Luke Šulića v 2Cellos, postajajo glasnejše iz dneva v dan. Ali gre le za glasno lobiranje Rozginih podpornikov, bo jasno v naslednjih mesecih.

Pesem Evrovizije 2018 bo v sončni Lizboni potekala 8., 10. in 12. maja. Sodelovanje je do tega trenutka potrdilo že 31 držav, bojda se obeta Evrovizija z največjo udeležbo v zgodovini. Slovenska nacionalna televizija sodelovanja zaenkrat uradno še ni potrdila, a se zdi malo verjetno, da ne bi poslala predstavnika na Evrovizijo, katere del, tako se vsaj zdi, hočejo biti vsi. Na nastop v Lizboni upata celo Kosovo in Kazahstan.

Načrti obstajajo, saj je RTV Slovenija že pred časom naznanila, da bodo tokrat prednost imele skladbe v slovenščini.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta