Zasebna detektivka iz Hrvaške povedala, kaj od nje največkrat zahtevajo klienti in katerih primerov ne sprejme

Va
16.11.2023 12:00

Srečala se je že z najbolj nenavadnimi, celo čudaškimi nalogami.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Imajo zasebni detektivi v dobi mobitelov, aplikacij, kamer, umetne inteligence še kaj delati? Pa še kako, pravi zasebna detektivka Adela Krivanek Magerl, ki je v teh vodah že 12 let in je tudi predsednica hrvaškega združenja zasebnih detektivov.  

"Ni dolgo, kar sem dobila mail iz tujine. Fant je napisal, da je v zvezi sedem let, da pa ni prepričan, ali mu je dekle zvesto. Hotel je preveriti, s kom je bila na dopustu pri nas," je povedala za HRT. No, nje takšne naloge ne zanimajo, prepusti jih kolegom, je povedala. Po njenem v tem primeru niti ni bilo pravne podlage. Prvič, nista poročena. Pa tudi če bi bila, ima v paru vsakdo pravico tudi do svoje zasebnosti, je razložila: res je, zakonca sta si dolžna biti zvesta, ni pa to obvezno.    

Po pomoč k detektivki so prišle žrtve lažnih profilov na družbenih omrežjih. Neki premožni starši so hoteli ugotoviti, zakaj je njihov otrok poskušal narediti samomor ...          

Najamejo jo tudi delodajalci, ki hočejo ugotoviti, ali njihovi zaposleni lažirajo bolniško odsotnost. "Imeli smo nekaj primerov, ko je ženska odšla na bolniško, potem pa na tržnici prodajala sadje in zelenjavo, ker je bila sezona," je povedala. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta