Citroën C3 aircross: Nedavno prenovljen, z novim zagonom

Vinko Kernc Vinko Kernc
04.11.2021 05:00
V vse bolj konkurenčnem razredu malih cestnih terencev ima C3 aircross težko delo. Pri nas stane najmanj 17.620 evrov.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Citroën C3 aircross: bolj izrazit, v celoti spremenjen prednji del in kar 70 možnih barvnih kombinacij zunanjosti, ki vključujejo tudi dve kontrastni barvi za streho. Brezplačna barva je rdeča kot na fotografiji. Foto: Vinko KERNC
Vinko Kernc

C3 aircross, ki je leta 2017 zamenjal mali limuzinski kombi C3 picasso, so po štirih letih nekoliko prenovili. Najbolj opazen je seveda v celoti nov prednji del, ki se zdaj zdi bolj markanten. Pod motornim pokrovom je vse novo, začenši s spodnjo kromasto letvico, ki se razteza od značilnih strešic, v oči pa padejo ožji sklop luči, ki so med seboj optično povezane s črno plastiko, širša in nižje postavljena maska hladilnika in spodnji del odbijača. Zunanjost je bogatejša še za tri nove barve (siva, modra in bela), za nova platišča in za drugačno dekoracijo stebrička C.

Nova sedeža in več barvnih ambientov (vključujejo tudi osrednji pas armaturne plošče) in 9-palčni zaslon infozabavnega sistema Foto: Vinko KERNC
Vinko Kernc

Notranjih sprememb je manj, a so pri uporabi pomembnejše. Odslej je lahko (tako kot že pred njim C4 cactus in C5 aircross) opremljen s sedeži advanced comfort z debelejšo penasto gumo in z ojačano oporo, ki ponujajo več udobja pri daljšem sedenju. Notranjost je na voljo v enem od štirih ambientov; osnovni je v sivih odtenkih, sledijo pa modrikast, grafiten in sivo-zeleno usnjen. Jasno, nov je tudi osrednji zaslon, ki je zdaj 9-palčen; z njim obljubljajo boljšo ergonomijo, boljšo čitljivost in več praktičnosti.

Vinko Kernc

Asistenčnih sistemov je v prenovljenem C3 aircrossu dvanajst, med drugim projicirni zaslon (HUD) in sistem za prepoznavanje prometnih znakov, svojo 'terenskost' pa želi dokazati s funkcijo grip kontrol (izboljšanje vleke v poslabšanih pogojih pod kolesi) in s sistemom za nadzorovano hitrost po klancu navzdol – prav tako koristno pri slabem oprijemu gum.

Vinko Kernc

V ponudbi so štirje turbo motorji, dva bencinska (81 in 96 kW) in dva dizelska (81 in 88 kW), ter ročni in samodejni menjalnik, oba s šestimi prestavami. Odločiti se bo treba še za enega od petih osnovnih paketov opreme: dosedanjim štirim (feel, feel pack, shine, shine pack) so dodali še paket C-series, ki sodi natanko v sredino paketne ponudbe, in k feel packu doda rdeč paket zunanjosti (ogledala, odbijač), logotip paketa na prednjih vratih, samodejno klimatsko napravo, tipalo za dež in 16-palčna lahka platišča.

V ceniku je, ob upoštevanju motorjev, menjalnikov in paketov opreme, sedem bencinskih in pet dizelskih različic. Najcenejši je 110 puretech feel, ki stane 17.620 evrov, dobrih 800 evrov je dražji feel pack in še nadaljnjih slabih 500 C-series. Najdražji bencinski je puretech 130 shine pack s samodejnim menjalnikom, ki stane 23.500 evrov. Dizelske različice se pričnejo s ceno 19.870 evrov za blueHDi 110 feel pack in končajo s 24.470 evri za blueHDi 120 shine pack s samodejnim menjalnikom.

Vinko Kernc

Pri slovenskem zastopniku ponujajo dodatne cenovne ugodnosti ob nakupu, menijo pa, da bodo na našem trgu v prihodnjem letu prodali okoli 300 teh avtomobilov.

Vinko Kernc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta