Je Apple v kanadski Magni našel enega izmed partnerjev za izdelavo svojega prvega električnega avtomobila?

Gr.G.
19.04.2021 06:35
Po poročanju The Korea Times naj bi prvi model električnega vozila Apple izdelal že leta 2024.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Iz družbe Apple še vedno ni uradno prav nič znano o napredku pri njihovih prizadevanjih za razvoj električnega avtomobila. Vendar vse kaže, da projekt "Apple Car" precej hitro napreduje stran od oči javnosti. Potem ko so odgovorni zanikali govorice o proizvodnih pogodbah s Hyundaijem in Kio, je The Korea Times poročal, da je proizvajalec mobilnikov iPhone našel novega partnerja. Prvo Applovo električno vozilo bi lahko nastalo v sodelovanju s korejskim elektronskim gigantom LG-jem, ki je nedavno opustil razvoj in proizvodnjo mobilnih telefonov. 

Po poročanju The Korea Times naj bi prvi model električnega vozila Apple izdelal že leta 2024, sodelovalo pa naj bi tudi kanadsko podjetje Magna. Sprva se govori o manjši seriji vozil, z zgodnjimi prototipi pa naj bi Apple preizkusil odziv tržišča. Skupno podjetje, ki bi nastalo, naj bi se imenovalo e-Powertrain, njegova vrednost pa bo milijardo ameriških dolarjev. 51 odstotkov naj bi bilo v lasti družbe LG, preostanek v lasti Magne. Tuji mediji so pisali, da se je Apple v preteklosti dogovarjal tudi z družbo Nissan, a do končnega dogovora ni prišlo. 

Strokovnjaki pojasnjujejo, da bi partnerstvo z LG-jem obema podjetjema prinašalo določene prednosti, četudi to na prvi pogled ni vidno. LG že sedaj dobavlja različne komponente za Apple, z ameriško korporacijo pa sodeluje prek številnih svojih oddelkov: LG Display, LG Chem, LG Energy Solution in LG Innotek. V preteklosti je korejska družba izdelovala motorje, baterije in druge komponente General Motorsovemu oddelku za električna vozila, kot tudi Tesli.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta