Nissan napoveduje dve novosti: Najprej qashqai, nato ariya

Janez Kovačič Janez Kovačič
22.05.2021 05:00
Japonski Nissan je v modelski ofenzivi, saj ob vsem drugem za drugo polovico letošnjega leta in začetek 2022. napoveduje dve novosti: novega qashqaia, nekoč pionirja na trgu športnih terencev, in ariyo, ki seveda ne more biti nič drugega kot električno gnani športni terenec. Oba sta bila za kratek čas na ogled tudi v Sloveniji.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nissan qashqai 
Vinko Kernc

Ariya, o kateri smo pred meseci že pisali, bo na voljo z dvema različnima baterijama (63 in 87 kWh), posledično pa zgolj z dvokolesnim ali 4x4-pogonom. Kot napovedujejo, bo doseg po WLTP odvisen od kapacitete baterije oziroma od 350 do 500 kilometrov. Cene za zdaj še niso znane, lahko domnevamo, da bodo v razponu med 45 in 50 tisoč evri - brez subvencije.

Nissan ariya 
Vinko Kernc

Qashqai bo pri nas naprodaj septembra, dimenzijsko se je nekoliko spremenil, vendar ne bistveno, obljubljajo udobnejše sedenje in za kar 74 litrov večji prtljažnik v osnovni postavitvi. Dizli so pri tej hiši preteklost, za pogon bo skrbel 1,3-litrski bencinski agregat v dveh izvedbah moči (101in 115 kilovatov), ki jim bo v pomoč blaga hibridna tehnologija. Novost je tako imenovani pogon e-power s 138 kilovati, po sedanjih napovedih naj bi bil najcenejši qashqai na voljo za približno 23 tisoč evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta