Toyota še vedno zadržana do električnih vozil

Janez Kovačič Janez Kovačič
24.06.2021 05:00
Japonski avtomobilski gigant je s stališča svoje srednjeročne strategije in splošne ocene avtomobilskega trga še vedno prepričan, da električni pogon vsaj še nadaljnjih 30 let ne bo prevladujoča izbira na globalnem trgu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tovarna

Takšno oceno je na tiskovni konferenci podal direktor Šigeki Teraši, potem ko ga je eden od novinarjev vprašal, zakaj Toyota ne sledi podobni strategiji elektrifikacije svoje prodajne palete, kot naj bi to do leta 2040 storila Honda. Predstavnik znamke, ki je na področju hibridnih pogonov orala ledino, namreč meni, da bodo takšni avtomobili, pa tudi tisti s pogonom na gorivne celice ter drugimi alternativni pogoni, predstavljali glavnino prodaje vsaj še do sredine tega stoletja.

Glede na prevladujoči trend popolne elektrifikacije prodajnih palet največjih avtomobilskih znamk je Toyotina usmeritev presenetljiva, kar pa pri tej znamki pojasnjujejo s tem, da imajo nekateri kupci avtomobilov zadržke do električnega pogona

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta