V Slovenijo prispel prenovljeni hyundai kona, ki je lahko tudi bolj športnega videza

Vinko Kernc
02.04.2021 04:00
Prenova je prinesla spremenjene prednji del, zadnji odbijač, luči, platišča in nove barve zunaj ter novo osrednjo konzolo, nekaj lepotnih popravkov, nove materiale in nove barvne kombinacije znotraj. Prenovljena kona stane od 17.150 evrov.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hyundai kona: vidne spremembe zunanjosti (levo) in različica N line (desno) Foto: Hyundai
Hyundai

Merilniki so zdaj digitalni (10,25 palca), precej izboljšan infozabavni sistem pa ima od 8- do 10,25-palčni zaslon. Zdaj ima lahko tudi sistem bluelink, bluetooth se lahko poveže z več napravami hkrati, glasovno upravljanje je izboljšano in ročni zavori zdaj služi gumb. Zadnja klop je po novem lahko ogrevana, prednja sedeža pa ročno nastavljiva po višini.

Znotraj izstopajo nova zaslona za merilnike in infozabavni sistem, k sreči pa ostajajo klasični gumbi. Foto: Hyundai
Hyundai

Pri motorjih je nov bencinski 1.6 T-GDI 146 kW, ki gre skupaj z dvosklopčnim menjalnikom in dvo- ali štirikolesnim pogonom. Bencinski 1.0 T-GDI 88 kW je lahko klasičen ali blago hibridni, dizelski 1.6 smartstream (100 kW) pa je dobil serijsko 48-voltno blago hibridno tehniko. Izboljšano je še podvozje z volanom, posodobljeni so asistenčni sistemi in tako naprej.

Hyundai

Nova je tudi ponudba paketa N line, ki ima drugačen videz odbijačev in veliko manj črnine zunaj, drugačna platišča ter posebne barvne in dekorativne kombinacije znotraj. V ceniku, ki upošteva motorje, menjalnike, pogone in štiri pakete opreme, je 23 kombinacij. Najcenejša je različica T-GDI 120 trend, ista z najboljšim paketom stane 20.750 evrov, najcenejši štirikolesno gnani pa je T-GDI 197 7DCT 4WD style (23.350 evrov). V Sloveniji bi jih letos radi prodali preko 600.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta