(INTERVJU) Tomaž Gantar: Naj še enkrat jasno povem, da ni bilo nobenih seznamov niti ne tovrstnih navodil

Tanja Fajnik Milakovič Tanja Fajnik Milakovič
05.07.2020 06:45
Z ministrom za zdravje Tomažem Gantarjem o tem, zakaj vsi okuženi stanovalci domov niso bili napoteni na zdravljenje v bolnišnice in kako bo ob morebitnem drugem valu okužb.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen
Koliko okuženih stanovalcev domov je bilo napotenih na zdravljenje v bolnišnice in koliko se jih je zdravilo v domovih? Koliko stanovalcev s covidom-19 iz domov je umrlo in koliko jih je ozdravelo?
V enajstih domovih za starejše ste odredili izredni nadzor, da preverijo, kako so bili obravnavani okuženi oskrbovanci. Kdaj pričakujete rezultate in kako boste ukrepali? Bo nadzor opravljen samo v domovih, kjer so bile okužbe? Nekateri direktorji domov vam očitajo, da gre za povračilni ukrep, ker so pomagali pri razkrivanju tako imenovanih spornih seznamov starostnikov, ki ne bodo deležni bolnišničnega zdravljenja. Kako to komentirate?
Kaj boste izboljšali v domovih pred morebitnim drugim valom epidemije? Je pričakovati, da boste okužene stanovalce selili na druge lokacije? Bodo v domovih, čeprav vsi nimajo pogojev, morali še naprej ohranjati tudi sive in rdeče cone za izolacijo?
Kako kaže zakonu o dolgotrajni oskrbi? Kdaj ga boste javno predstavili? Kaj bo ta po vašem spremenil oziroma kaj si lahko starejši obetajo od njega?
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta