Aleksandra Berberih Slana: Naj bo naša volja jasna

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleksandra Berberih Slana 
Sašo Bizjak

Kar zadeva volitve, sem že dovolj stara, da nimam več nobenih pričakovanj, saj me je naivnost že zdavnaj minila. Od novih predstavnikov ljudstva pa zahtevam, da spoštujejo osnovne človekove pravice in svoboščine, da končno zaustavijo korupcijo, da delujejo v skladu z zdravo pametjo in se začno zavedati, da smo jih izbrali mi in da delajo za nas. To, čemur smo priča sedaj, ni demokracija, ki smo jo pričakovali in ki si jo zaslužimo.

Minister za kulturo naj postane nekdo, ki ima posluh za to področje in ga pozna, nekdo, ki bo pripravljen na dialog in se bo znal kulturno obnašati. Muzeji nujno potrebujemo muzejski zakon, ki bo uredil naše področje delovanja in jasno opredelil delovanje muzejev in galerij ter postavil temelje standardov in normativov. Upam, da bomo končno dobili sogovornike, ki nam bodo priskočili na pomoč in nas bodo podprli v naših prizadevanjih. Ob tem je treba omeniti tudi dejstvo, da država kar naprej ureja področje plač, s tem ustvarja še večjo zmedo, na delavce v kulturi, s katero se radi hvalijo, pa kar naprej pozabljajo.

Žalostno je, da moramo v muzeju, ko pripravljamo razstavo Muzej človekovih pravic, poseben del razstave posvetiti tudi kršitvam človekovih pravic in svoboščin v zadnjih dveh letih v Sloveniji. Kaj nam to pove o naši realnosti?

Zaradi tega pozivam vse državljane, naj se udeležijo volitev, izrazijo svojo voljo in pokažejo, kaj želimo in pričakujemo. Naj bo naša volja jasna.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta