Alkoholiziran 25-letnik brez vozniškega dovoljenja poškodoval policista

Gr.G.
03.08.2021 12:09
Policisti so moškega že 33-krat obravnavali zaradi cestno prometnih kršitev, od tega sedemkrat zaradi vožnje pod vplivom alkohola.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Voznik passata je trčil v robnik ob cesti in izgubil oblast nad vozilom.
Pu Novo Mesto

Novomeški policisti so zgodaj zjutraj med kontrolo prometa na avtocesti pri postajališču Starine, zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila volkswagen passat. Ker njihovih svetlobnih in zvočnih znakov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo ter vijugal po vozišču, je klicni center z opisom vozila seznanil policiste na terenu. Policista PP Novo mesto sta se odzvala z namenom, da voznika ustavita in mu preprečita nadaljevanje nevarne vožnje.

Voznik passata je trčil v robnik ob cesti in izgubil oblast nad vozilom.
Pu Novo Mesto

Službeno vozilo sta ustavila na Andrijaničevi cesti in izstopila, da bi za morebitno uporabo pripravila sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil. V tem trenutku je iz nasprotne smeri z veliko hitrostjo pripeljal voznik passata, trčil v robnik ob cesti in izgubil oblast nad vozilom. Avtomobil je bočno drsel, čelno trčil v službeni avtomobil policije, nato pa je vozilo odbilo v policista, ki sta stala ob vozilu, so sporočili s PU Novo mesto.

Poškodovanima policistoma so kolegi in občan, ki je bil v bližini, nudili prvo pomoč. Enega izmed njiju, ki je bil ukleščen pod vozilom, so morali reševati. Po prvih podatkih iz bolnišnice je eden utrpel hude telesne poškodbe, drugi pa je bil lažje poškodovan. Povzročitelj in potnika v njegovem vozilu v nesreči nista bila poškodovana, so dodali. 

Prometno nesrečo je povzročil 25-letni voznik z območja Krškega, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja in so ga policisti že 33-krat obravnavali zaradi cestno prometnih kršitev, od tega  sedemkrat zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so zanj odredili strokovni pregled, mu odvzeli prostost in ga pridržali, o nesreči pa obvestili tudi preiskovalnega sodnika in okrožno državno tožilko. Policija poziva očividce in udeležence prometa, ki so se morali vozniku umikati ali jih je drugače ogrožal, naj o tem obvestijo Postajo prometne policije Ljubljana. Zaradi suma kaznivega dejanja vodijo predkazenski postopek, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta