Avstrijska pošta z logističnima centroma v Ljubljani in Mariboru

Srečko Klapš Srečko Klapš
28.07.2022 11:57
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Avstrijska poštna dužba - Österreichische Post od julija deluje tudi v Sloveniji, ki je enajsta država v njihovem portfelju. Lani so s 269 milijoni dostavljenih pošiljk ustvarili 470 milijonov evrov prihodkov.

Nova hčerinska družba Express One Slovenia Avstrijske poštne družbe Österreichische Post je začela z dostavami paketov in pošiljk v Sloveniji 4. julija. Novo ustanovljeno logistično podjetje ima dva logistična centra v Mariboru in Ljubljani, kjer je tudi glavni sedež. Poleg teh lokacij opravlja več dostavnih baz dostavo po celotni Sloveniji. Logistični center avstrijske pošte v Kalsdorfu na avstrijskem Štajerskem pa prevzema osrednjo vlogo pri porazdelitvi paketov za uvoz in izvoz.

"Zaradi naše dejavnosti na mednarodnih trgih so nas stranke vzpodbujale, da naj ponujamo svoje storitve tudi na slovenskem trgu. Že danes v relevantnem obsegu dostavljamo v Slovenijo, v sosednjih državah Avstriji, Hrvaški in Madžarski imamo že močen položaj na trgu. Zato je bila lastna dostavna služba v Sloveniji za nas naslednji logični korak", pojasnjuje Peter Umundum, direktor uprave za področje dostave in logistike podjetja Österreichische Post AG.

Leta 2020 so na slovenskem trgu so dostavili 38,8 milijona kurirskih, ekspresnih in paketnih storitev. Avstrijska poštna družba poleg svoje osrednje dejavnosti v Avstriji deluje še v desetih državah, in sicer v Nemčiji, na Slovaškem, Madžarskem, Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji, Črni Gori, Bolgariji, Turčiji in Sloveniji. V jugovzhodni Evropi (CEE/SEE) in v Turčiji zaposlujejo 8200 uslužbencev, upravljajo 240 logističnih lokacij in razpolagajo s 7000 vozili. V preteklem poslovnem letu so s 269 milijoni dostavljenih pošiljk ustvarili 470 milijonov evrov prihodkov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta