Čezmejni turizem in koronakriza: Vrednote gostov so se spremenile, kot se niso še nikoli doslej

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
29.07.2020 06:11

Christian Kresse, direktor krovne koroške turistične organizacije Kärnten Werbung v Celovcu: "Turistični obrati so lahko svoja vrata ponovno odprli šele 29. maja, zato je bil ogromen upad gostov, za kar 85 odstotkov." A stanje se izboljšuje

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boris Keber

Kakšni bodo po šestih letih rasti rezultati koroškega turizma v letu 2020, če začneva z zimsko sezono, ki je že bila ranjena s koronavirusom, in preideva na pomlad in poletje?
"V celotni zimski sezoni 2019/20, ta se je končala aprila, smo zaradi zaprtja hotelov zaradi epidemije do sredine marca zabeležili za 18 odstotkov manj turističnih prihodov in za 13,7 odstotka manj turističnih prenočitev v primerjavi s prejšnjo zimo. Brez koronavirusa je edina primerjava med lansko in letošnjo zimsko sezono možna za obdobje do konca februarja. In do takrat smo še rasli. Od novembra 2019 do februarja 2020 se je število turističnih prihodov v primerjavi z letom poprej povečalo za 8,1 odstotka in število turističnih prenočitev za 8,8 odstotka.

Christian Kresse
Tomaž Ranc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta