Črnčec po nadzoru na NPU: Slovenija je blizu zdrsu v janševistični avtoritarizem, financiran s počenimi groši iz tujine

M.R.
19.02.2020 08:05

Državni sekretar v vladi Marjana Šarca ostro napadel predsednika SDS Janeza Janšo. Politika, ki ga je po lastnih besedah pomagal spraviti iz zapora, je označil za "ex komunističnega totalitarca".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Damir Črnčec
Robert Balen

Danes zjutraj se je na Facebooku razpisal Damir Črnčec, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade, ki opravlja tekoče posle. Včeraj je namreč skupina parlamentarne komisije za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb (Knovs) na Nacionalnem preiskovalnem uradu (NPU) opravila izreden nadzor. V skupini je bil poslanec SDS Žan Mahnič, ki je po končanem nadzoru povedal, da so ga opravili zaradi suma zlorabe obveščevalnih in varnostnih služb s strani predsednika vlade Marjana Šarca in njegovega državnega sekretarja Črnčeca. 
In slednji je v zapisu na Facebooku ostro kritiziral delo predsednika SDS Janeza Janše. "Človeka, katerega edini motiv za delovanje v politiki sta slast po oblasti in neizmerna želja po maščevanju do vseh, ki so mu storili 'krivico'. Knjiga spoznanj v zvezi s tem bi bila zelo debela," je med drugim zapisal. 
"Včerajšnje lansiranje fake news o domnevnem množičnem špijoniranju, zloraba Knovs s strani poslancev SDS ter napad na policijo nam kaže, kako blizu je Slovenija zdrsu v janševistični avtoritarizem, financiran s počenimi groši iz tujine. Spomnimo se vsi skupaj zgodovine, avtoritarizmi ali totalitarizmi so pohod začenjali prav skozi demokracijo in demontažo njenih institucij," je zapisal na koncu. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta