Direktorju Boxmarka očitki, da mu zaslužek pomeni več od zdravja šivilj

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
18.03.2020 15:25

Informacije, da v Boxmarku ni poskrbljeno za ustrezno zaščito zaposlenih, se kar vrstijo. V zapisih je prebrati tudi kritike na račun napovedane proizvodnje zaščitnih mask kot tudi odnosa do delavcev. Direktor Marjan Trobiš zavrača vse.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boxmark Kidričevo Igor NAPAST
Igor Napast

"Ne morem verjeti, da nekomu več pomeni zaslužek kot pa zdravje tistih, ki skrbijo, da njegovo podjetje sploh obstoja. Apeliram na delodajalca proizvodnje Boxmark, ki kljub temu, da so že potrjene okužbe njegovih delavcev in delavk z virusom, proizvodnje ne zapre. Sprašujem se, ali imajo ljudje na vodstvenih položaj sploh kanček srca ali vidijo samo "preklet" zaslužek? A je potrebno zdaj izdelovati zaščitne maske? A ni bolj pomembno, da delavci ostanejo doma in so zdravi, da bodo lahko kasneje spet ustvarjali doprinos podjetju? Zavedate se, da bodo delavci tiho in ne bodo ukrepali, saj vedo, da lahko zaradi trenutnega odpuščanja vsaka napačna poteza pripelje do odpovedi," je le en od zapisov, ki krožijo po različnih kanalih in jih dobivamo tudi na Večerov naslov. 
Kaj se dogaja in kako je poskrbljeno za varnost v Boxmarku in podobnih podjetjih v resnici vedo le zaposleni. Marjan Trobiš, direktor Boxmarka, ki je to pomlad sredi prestrukturiranja, kar pomeni tudi odpuščanje zaposlenih, zanika očitke o nezadostni zaščiti pred okužbo, ki jo nudijo svojim zaposlenim in poudarja, da med njimi še niso odkrili okužbe. "Danes zjutraj sem se sprehodil med delavci in lahko zatrdim, da so razdalje med njimi več kot poldrugi meter, dovolj imamo tudi razkužil, ki so na voljo zaposlenim. Naše proizvodne hale so dovolj velike, da delavcem omogočimo več kot predpisano osamo, zmanjšali pa smo tudi število delavcev v izmeni in tačas jih v dopoldanski in popoldanski izmeni dela po 250 delavcev, kar je sto manj kot še pred tednom. Nočno izmeno smo že ukinili," pravi Trobiš, ki dodaja, da delo sicer še imajo in sami nimajo težav z materialom, a razmišljajo tudi o zaprtju tovarne, kar bi se lahko zgodilo v roku dveh tednov.
"Mi počasi zmanjšujemo proizvodnjo. Bomo pa prihodnje dni začeli s proizvodnjo zaščitnih mask in k sodelovanju smo pozvali naše zaposlene, ki so se množično odzvali in so pripravljeni prevzeti to delo," napoveduje Trobiš, ki poudarja, da bodo zaščitne maske šivali zgolj za državne blagovne rezerve, nikakor ne za prodajo: "Te dni imamo ogromno klicev, ko klicatelji hočejo pri nas naročiti zaščitne maske, a poudarjam, da bomo delali le za državo."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta