Dobra novica za vse šoferje: Ceni bencina in dizla že drugi teden navzdol

Gr.G.
30.03.2021 10:29
Spet ste se za nekaj centov znižali ceni 95-oktanskega bencina in dizla na slovenskih bencinskih servisih.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Cene naftnih derivatov na slovenskem tržišču so se že drugi teden zapored znižale. Tokrat je maloprodajno ceno 95-oktanskega bencina in dizla znižalo ali je ostala nespremenjena pri vseh šestih trgovcih, ki jih spremljamo. Za največ, 1,5 centa po litru, je bencin v primerjavi s prejšnjim tednom cenejši pri trgovcih Petrol, OMV in FE Avanti (Hofer), za 0,8 centa sta ceno znižala Agas Maribor in Discont Oil, pri ponudniku MOL se cena 95-oktanskega bencina ni spremenila. Za 50-litrski rezervoar je tako trenutno treba odšteti med 56,7 (FE Avanti) in 58,95 evra (MOL). 

Tudi pri dizlu bodo vozniki ob obisku bencinskega servisa prihranili. Do 0,8 evra pri 50-litrskem rezervoarju, odvisno od tega, katerega ponudnika bodo izbrali. Zgolj Agas dizla ni pocenil, cena za liter ostaja kot prejšnji teden 1,2 evra, torej 60 evrov za rezervoar. Enako ceno kljub minimalni pocenitvi najdemo pri trgovcu MOL, medtem ko boste lahko dizel najceneje dotočili pri FE Avanti. Za 50 litrov boste odšteli 57,7 evra - gre za prihranek 2,3 evra glede na najdražja ponudnika. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta