Teden, ko se je bolj podražil bencin, manj pa dizelsko gorivo

Gr.G.
09.03.2021 12:43
Se še spomnite časov, ko so se cene reguliranih goriv spreminjale vsakih štirinajst dni?
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Sprostitev državnega nadzora nad oblikovanjem cen je poleg dviga poskrbela tudi za večjo dinamiko pri spreminjanju cen naftnih derivatov. Večji ponudniki (Petrol, MOL, OMV, Avanti) so sicer obdržali torek kot tisti dan v tednu, ko lahko vozniki pričakujejo spremembe, le da so frekvenco z dveh tednov povišali na enega. Smo pa že v ponedeljek zaznali prilagoditve cene pri prodajalcih Discont Oil in Agas Maribor, ki nista čakala na torek. Prilagoditve navzgor.

Tokrat so se sicer pri vseh ponudnikih, ki jih spremljamo, dvignile cene 95-oktanskega bencina (za 0,2 do 1,8 centa za liter), medtem ko so dizel podražili zgolj trije od šestih prodajalcev: MOL, Petrol in Discont Oil (od 0,2 do 1 centa za liter). Pri OMV-ju, Avantiju in Agasu je cena dizla ostala nespremenjena.

Se še spomnite? 4. januarja 2013 smo morali na bencinskih servisih OMV za liter 95-oktanskega bencina odšteti 1,499 evra, za liter dizla pa 1,419 evra.
Igor Napast

Za 50-litrski rezervoar dizla je trenutno pri najdražjem ponudniku treba odšteti enako kot prejšnji teden, 59,95 evra. Cena rezervoarja pri najcenejšem je 57,95 evra, tedenska podražitev pa znaša od 0,1 do 0,5 evra. Rezervoar 95-oktanskega bencina pa se tačas giblje med 55,95 in 58,2 evra. V primerjavi s prejšnjim tednom morajo vozniki za enako količino bencina odšteti med 0,5 in 1 evrom več. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.