Dosedanji generalni direktor odpoklican, na čelo Termoelektrarne Šoštanj že s torkom Branko Debeljak

Srečko Klapš Srečko Klapš
03.04.2023 15:38

Razlogov za odpoklic Viktorja Vračarja v Holdingu Slovenske elektrarne ne navajajo, neuradno pa naj bi bili povezani z dobavami in količinami indonezijskega premoga.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Viktorja Vračarja naj bi z mesta generalnega diorektorja TEŠ odnesel indonezijski premog.
Andrej Petelinšek

Poslovodstvo Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) je za novega generalnega direktorja Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ) s štiriletnim mandatom imenovalo mag. Branka Debeljaka. Na tem mestu je zamenjal dosedanjega generalnega direktorja TEŠ dr. Viktorja Vračarja, ki je bil z današnjim dnem odpoklican. Vračar ostaja zaposlen v TEŠ še tri mesece do 3. julija letos, sporočajo iz HSE.

Viktor Vračar je bil za generalnega direktorja Holdinga Slovenske elektrarne imenovan za mandatno obdobje štirih let. 
Rozmari Petek

Debeljak je po izobrazbi univerzitetni diplomirani inženir strojništva ter magister poslovodenja in organizacije. Deluje na področju termoenergetike, v družbi TEŠ pa je na vodilnih delovnih mestih zaposlen že več kot dvajset let. Od leta 2016 je izvršni direktor tehničnega sektorja, zadolžen za operativo, načrtovanje in usklajevanje proizvodnje električne energije iz Termoelektrarne Šoštanj ter razvojne in vzdrževalne aktivnosti družbe TEŠ.

Soglasje k njegovemu imenovanju za generalnega direktorja Termoelektrarne Šoštanj je na današnji seji dal tudi nadzorni svet HSE. Mandat nastopi že ta torek, še pojasnjujejo v HSE.

Razlogov za odpoklic ne navajajo, neuradno pa naj bi bili povezani z dobavami in količinami indonezijskega premoga. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta