Dostava hrane: Po novem v Zagrebu, v Ljubljani že več mesecev, v Mariboru še ne

Gregor Grosman Gregor Grosman
10.07.2019 13:23
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Z drugim julijem je znana restavracija s hitro prehrano McDonalds na Hrvaškem pričela z dostavo njihovih prehrambenih izdelkov na dom naročnika. Za naročila uporabljajo aplikacijo Glovo, dostavo pa zaenkrat izvedejo iz restavracije Pothodnik. Že kmalu nameravajo ponudbo razširiti na še dve restavraciji, s čimer bodo pokrili večji del Zagreba, piše Index.hr. Na projekt so se pripravljali dve leti in pol, so še dodali, na koncu pa za partnerja izbrali Glovo, kjer obljubljajo dostavo v roku 20 minut. Tako je tudi območje dostave zastavljeno z mislijo na to omejitev, minimalnega zneska naročila pa niso določili. 

Kaj pa v Sloveniji?

Malokdo ve, da je tudi v Sloveniji mogoče na dom (ali v pisarno) naročiti izdelke te priljubljene verige s hitro hrano. Vendar le v Ljubljani. Na uradni spletni strani družbe McDonalds v Sloveniji uporabnika klik na dostavo preusmeri na portal e-hrana. Dostava je mogoča od junija 2018 v Ljubljani, prva restavracija, ki so jo vključili v sistem e-hrane, je bila na železniški postaji, kasneje so z dostavo začeli tudi v restavracijah Kolosej in na Celovški cesti v Šiški. Za dobavo hrane poskrbi flota ehrana kolesarjev, kot jih pri podjetju imenujejo, ki jim je mogoče tudi v živo slediti. Območje, kamor lahko pripeljejo naročeno, je omejeno na radij 2,5 kilometra od izbrane restavracije, McDonalds pa odgovarja, da so kupci dobro sprejeli novost in da so z naročili zadovoljni. 
E-hrana sicer deluje tudi v Mariboru, Kranju, Celju in Kopru, a v teh mestih McDonaldsovih restavracij ni mogoče najti. Na vprašanje, zakaj si ljubitelji hitre prehrane v Mariboru ne morejo naročiti McDonaldsovih jedi na dom, odgovorni odgovarjajo, da hrane ne dostavljajo sami, partner pa zaenkrat dostave hrane na dom še ne nudi v Mariboru.

Po svetu ustaljena praksa

V tujini se storitev družbe McDonalds, ki dostavlja hrano kupcu na dom, imenuje McDelivery. Najprej so jo predstavili v določenih delih ZDA že leta 1993, nato v Aziji pa državah Srednje in Južne Amerike, kjer naročila dostavljajo kurirji na skuterjih. V nekaterih državah je storitev na voljo 24 ur dnevno, vsaj v enem primeru je dostava celo brezplačna, ob upoštevanju najmanjšega zneska naročila. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta