Državno "podzemlje" med Gregorčičevo in Erjavčevo: Realizirali bodo "dolgoletne težnje", da se stavbe vladajočih poveže s podhodom

10.08.2021 12:16
Načrtovana dela v ljubljanski Gregorčičevi ulici v središču mesta so vsaj deloma dogovor med vlado in Ljubljano po zakonu o prestolnici in vključujejo podzemni hodnik oziroma dva.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregorčičeva, Erjavčeva in Prešernova tvorijo ljubljanski trikotnik s sedežem izvršne oblasti.   
Robert Balen

"V Uradu predsednika republike ne razpolagamo z informacijami o gradnji podhodov, o katerih sprašujete. Od Generalnega sekretariata vlade smo dobili ustno informacijo, da so v dogovoru z Mestno občino Ljubljana glede prenove Gregorčičeve ulice," so nam pri predsedniku Borutu Pahorju odgovorili o domnevnem predsednikovem podhodu ter nas po odgovore napotili na vlado.

Za kaj gre? V Mladini so pred dnevi vrnili spomin v tudi dramatični čas osamosvajanja Slovenije in k trajno žarečim govoricam, češ da politični razred planira skrivne prehode za morebitno evakuacijo ali pa morda tajne poti celo že uporablja. Da bi bil v podzemlju Cankarjevega doma - v času, ko so tam veliko uradovali operativci osamosvojitve, skrivni prehod, je dolgoletni direktor CD Mitja Rotovnik moral že večkrat zavrniti.

Vladne pisarne bi povezali 

No, v bližnji prihodnosti pa bo podhod očitno le povezal stavbe s sedeži oblasti v Gregorčičevi - za katero se v mestu v vsakem primeru načrtuje, da je ulica z zgolj zelo omejenim motornim prometom. Načrt je, da pod Gregorčičevo ulico nastane podzemni prehod od stavbe sekretariata vlade, v kateri je tudi kabinet premierja, do prostorov vlade na drugi strani ulice. Hkrati pa se bodo po poročanju Mladine prihodnje leto začela dela na Erjavčevi cesti, kjer je sedež predsednika republike, za še en podzemni prehod - to je tisti, po katerem smo spraševali v predsedniško palačo in so odgovorili, da nimajo informacij. 

Zakaj podzemne bližnjice?

Kaj natanko se bo torej gradilo, kdaj in zakaj - na osnovi kakšnih varnostnih, tehničnih ... ocen? Za kakšne primere bi se podhod oziroma dva uporabljala in kdo bi ju koristil? Iz vladnega urada za informiranje (Ukom) na Večerova vprašanja precej splošni odgovori. Gre za dva projekta v okviru Dogovora med Vlado Republike Slovenije in Mestno občino Ljubljana po zakonu o glavnem mestu Republike Slovenije za obdobje 2020-2023, pravijo v Ukomu. In še, da gre za "dolgoletne težnje po izgradnji povezave med stavbami". Namen: zagotoviti predvsem logistično povezavo prostorov, v katerih delujejo vlada oziroma vladne službe.

"Predvidena" cena do centa natančno

Dela naj bi se začela predvidoma leta 2022 in bila zaključena leto pozneje. Oziroma, odgovarjajo z vlade, ko dobijo gradbeno dovoljenje, opravijo javno naročilo in v času, ki bo omogočal delno zaporo ceste. Čeprav naj bi torej potrebna dovoljenja bila še postavljena v prihodnji čas, pa so nam iz Ukoma v odgovor poslali do centa natančno "predvideno" ceno, to je 840.929,24 evra skupaj z DDV. Kot investitor Generalni sekretariat Vlade RS ta čas pripravlja potrebno dokumentacijo za izdajo gradbenega dovoljenja.

Še pred gradbenim dovoljenjem se je vključilo tudi spomeniško varstvo, ker bo gradnja deloma posegla na območje ostankov zunanjega jarka nekdanjega obzidja rimske Emone.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.