Elektro Maribor: Jožetu Hebarju prenehal mandat, začasni predsednik uprave Jure Boček

Srečko Klapš Srečko Klapš
05.04.2023 18:20

Nadzorni svet Elektro Maribor se je s predsednikom uprave Jožetom Hebarjem sporazumno dogovoril za predčasno prenehanje mandata z danšnjim dnem

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jože Hebar predčasno konluje mandat predsednika uprave Elektra Maribor.
Andrej Petelinsek

Do imenovanja nove uprave prevzema vodenje Elektra Maribor v vlogi predsednika uprave zdajšnji član Jure Boček. Ta v tem času ne bo deloval kot član nadzornega sveta, ki mu predseduje Samo Logar. Jure Boček je univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike, od leta 2009 zaposlen kot tehnični direktor v družbi Adesco d. o. o. Spomnimo da so nadzorniki že pretekli teden preverjali zaupanje predsedniku uprave Jožetu Hebarju, ki pa takrat na njihov predlog še ni pristal.

Kadrovska drama v Elektru Maribor: Šteti dnevi Jožetu Hebarju?

Hebar je na čelo mariborskega elektrodistributerja sedel po tistem, ko je moral sredi novembra 2021 mesto predsednika uprave po devetih letih vodenja zapustiti Boris Sovič. Nadzorni svet družbe ga je namreč na izredni seji razrešil iz poslovnih razlogov in na njegovo mesto kot vršilca dolžnosti postavil Hebarja, dotedanjega predsednika nadzornega sveta družbe, poroča STA.

Sovič, sicer nekdanji mariborski župan iz vrst SD, je vse razloge, zaradi katerih ga je nadzorni svet družbe razrešil, zavrnil in zatrdil, da je bila odločitev nadzornikov politično motivirana in sprejeta, še preden so bili znani razlogi zanjo.

Hebar je upravljal funkcijo predsednika uprave s polnimi pooblastili od 21. februarja 2022, ko ga je na to funkcijo imenoval nadzorni svet, še piše STA.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta