(FOTO in VIDEO) "Prevoz stoletja": Na primorskih cestah najstarejši policijski čoln. Prevoz bo trajal devet ur

STA, S. M.
21.11.2021 11:47

Policijski čoln P-111, ki so ga uporabljali od leta 1995 in je v sredo opravil zadnjo plovbo, danes peljejo iz Kopra v muzej vojaške zgodovine v Pivki. Prevoz bo trajal devet ur in bo do predvidoma 16. ure občasno oviral promet na tej relaciji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Fotografija je simbolična.

Andrej Petelinšek

Zaradi izrednega prevoza bo na glavnih in regionalnih cestah na relaciji Koper - Kozina - Divača - Dolnje Ležeče - Famlje - Ribnica - Pivka občasno oviran promet. Na primorski avtocesti bo med Gabrkom in Divačo v obe smeri enkrat do 13. ure zato tudi kratkotrajna popolna zapora, navaja Prometno informacijski center za državne ceste.

Direktor Parka vojaške zgodovine Pivka Janko Boštjančič je ocenil, da gre za izjemno pridobitev. "Gre za izjemno logistično operacijo, prevoz stoletja," je dodal, saj se ta velik tovor na tako veliki razdalji po slovenskih cestah še ni peljal.

Čoln bodo danes pripeljali v Pivko in bo na ogled takoj. Postavili ga bodo na zunanjih površinah parka. P-111, ki je dolg 19,86 metra, bo največji predmet tamkajšnje muzejske zbirke slovenske policije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta