(FOTO in VIDEO) "Tu sem zaradi kraje ustavnih pravic in države." Protestniki v Celju, Slovenj Gradcu, na Ptuju, najbolj množično v Ljubljani

Tudi danes so se na ulicah nekaterih slovenskih mest zbrali protestniki, večinoma na kolesih, ki izražajo svoje nestrinjanje s politiko vlade. Najbolj množičen je tudi tokrat protest v Ljubljani. Podporo tokrat slovenski kolesarski protestniki dobivajo tudi iz Berlina.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
J.Š.

Protestirali tudi v Celju

Protesti na kolesih potekajo tudi v drugih slovenskih mestih, denimo v Mariboru, Celju in Lendavi. Glavni trg v Celju, kjer se zadnjih pet petkov zbirajo protestniki na kolesih iz knežjega mesta, se je tudi tokrat začel polniti malo pred 19. uro.

Podpisovanje peticije s pozivom v imenu ljudstva k odstopu 14. slovenske vlade.
Gordana Possnig
Kolesarska protestnica v Celju.
Gordana Possnig
Kolesarji protesti v Celju.
Gordana Possnig

Na ptujski tržnici se je zbralo kakšnih 60 protestnikov na kolesih, največ doslej

Ob 19. uri se je tudi na Ptuju začel že četrti protivladni protest kolesarjev. Če se je na prenovljeni tržnici pred tedni pojavil le kak kolesar, smo jih pretekli petek našteli okoli petdeset. Danes pa jih je ob cingljanju zvoncev in zvoku piščalk v krogu vozilo kakšnih šestdeset, kasneje se jih je nekaj podalo tudi po ptujskih ulicah. Še nekaj deset je bilo ostalih udeležencev shoda.

Hojka Berlič
Hojka Berlič
Hojka Berlič

"Ukrepi, ki jih sprejema vlada so čisto preveč restriktivni"

Okoli 80 kolesarjev, če prištejemo še tiste na skirojih, se je številka približala devetdesetici, je danes protestiralo v Slovenj Gradcu. Protest na Koroškem je bil peti po vrsti, na Glavnem trgu pa se je zbralo še okoli 50 podpornikov, ki so proteste spremljali brez koles. "Ukrepi, ki jih sprejema vlada so čisto preveč restriktivni. Moti me tudi komunikacija. Mislim, da bi se vodilni morali približati ljudem in komunicirati nekoliko bolj premišljeno," je dejala Rebeka Mlakar. Slovenjgradčanka je protestirala tudi proti ukrepom, ki zadevajo naravo. Protestniki bodo sicer s kolesarjenjem v Slovenj Gradcu nadaljevali tudi v prihodnje. "Dokler se razmere ne izboljšajo," so bili enotni. 

Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta