(FOTO in VIDEO) Zaradi snega težave in zastoji na cestah, kje ga je zapadlo največ? Ponekod tudi izpadi elektrike ...

STA, M.R., P.L.T.
16.01.2023 06:20

Zaradi zasneženih cest promet poteka počasneje povsod po državi, številni cestni odseki so zaprti. Ceste se plužijo, vendar zaradi močnega sneženja povsod ostajajo zasnežene. Če ni nujno se ne odpravljajte na pot.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ljubljana
Robert Balen

Na cesti Podtabor-Tržič je pri Podbrezju zaradi prometne nesreče popolna zapora, poroča prometnoinformacijski center. Hkrati svetujejo, da vozniki za pot iz smeri Dolenjske proti Gorenjski, zaradi zastojev na južni ljubljanski obvoznici, uporabijo vzhodno in severno Ljubljansko obvoznico. Torej relacija Malence - Golovec - Zadobrova - Bežigrad - Koseze.

Polomljeno drevje na Tezenski ulici
Gregor Grosman
Ljubljana
Robert Balen
Ljubljana
Robert Balen
Jutranji zastoj zaradi snega v središču Raven na Koroškem 
Tomaž Ranc
Primorska avtocesta - Štampetov most pri Vrhniki ob 7.30.
Dars
Ravne na Koroškem
Tomaž Ranc
Ravne na Koroškem
Tomaž Ranc

Sneg je precej ohromil tudi ceste na Koroškem, predvsem v Mežiški dolini, kjer gre počasi, z občasnimi polovičnimi zaporami zaradi zdrsov. 

Sneg v Celju
Gordana Possnig
Sneg v Celju
Gordana Possnig

Po napovedih bodo danes in v prihodnjih dneh snežne padavine zajele vso Slovenijo. Promet bo upočasnjen. Na cestah bodo tudi plužne in posipne skupine. Na pot se odpravite prej kot običajno ter le z obvezno zimsko opremo, poziva prometnoinformacijski center.

Lomljenje vejevja na Ptuju

Za čiščenje ptujskih občinskih cest in pločnikov skrbi 14 ekip Javnih služb Ptuj, ki so na terenu od 6. ure zjutraj. Največ težav jim sicer po besedah direktorja Alena Hodnika povzroča lomljenje vejevja zaradi težkega snega, zaradi česar so morali že posredovati. Č se bo sneženje nadaljevalo, pa se bodo tovrstne težave zagotovo še stopnjevale. "V kratkem času je zapadlo relativno veliko snega, zato se ga trudimo kar se da hitro čistiti. Razmere na cestah pa so v veliki meri seveda odvisne tudi od načina vožnje voznikov, zato jih pozivamo, naj prilagodijo vožnjo razmeram," še poudarja Hodnik.

Pluženje ceste na Ptuju.
Hojka Berlič

Obilno sneženje ponekod povzročilo snegolom in izpade elektrike

Ponekod so, kot je bilo tudi napovedano, motene dobave električne energije, na Koroškem denimo zjutraj v delih mestne občine Slovenj Gradec. Promet je več ali manj počasen, ponekod so pod težo snega padla drevesa, ki so jih morali gasilci na cestah odstranjevati.

Sneg na cesti, središče Raven na Koroškem
Petra Lesjak Tušek

O več snegolomih poročajo s Koroške. Med drugim podrta drevesa ovirajo promet na območju občine Ravne na Koroškem, v naseljih Zelen Breg in Podgora. Posredovali so poklicni gasilci in delavci komunalnega podjetja. Delavci komunalnega podjetja so posredovali tudi v Pamečah v slovenjgraški občini, kjer se je na cesto podrlo drevo.

V občini Črna na Koroškem je v višje ležečih območjih zapadlo tudi do pol metra novega nega, na okoli 1000 metrih nadmorske višine okoli 30 centimetrov, v Črni je okoli 25 centimetorv snega, je povedala županja občine Romana Lesjak. Nekaj težav imajo zaradi okvar plugov s pluženjem, a zadeve po njenih besedah rešujejo.

Podrto drevo v Trčovi. 
Saso Bizjak

Ponekod poleg snega promet ovirajo polomljena drevesa in veje. Uprava za zaščito in reševanje poroča o več primerih snegoloma, zlasti na območju Radovljice, kjer pa je sneg že ponehal. Primeri snegoloma so tudi na širšem območju Kranja in Škofje Loke. Na Bledu je zaradi stika drevesa z žico daljnovoda prišlo tudi do manjšega požara. Vrh drevesa je zagorel, vendar je požar do prihoda gasilcev že ugasnil, o dogodku pa je bilo obveščeno elektro podjetje.

Ljubljana
Robert Balen
Ljubljana
Robert Balen

Na Celjskem je v nizko ležečih predelih zapadlo od 5 do 10 centimetrov snega, v višje ležečih predelih pa od 15 do 25 centimetrov. Celjska zimska služba je delo na terenu začela med pol drugo in pol tretjo uro zjutraj in te še potekajo, je povedal vodja službe Damjan Maček.

Ljubljana
Robert Balen
Ljubljana
Robert Balen
Ljubljana
Robert Balen

Dejal je še, da so imeli na določenih odsekih težave z zdrsi tovornih vozil, pripetilo se je tudi nekaj manjših prometnih nesreč. Sneg je moker in težak, zato prihaja tudi do snegoloma, je še dodal Maček. Na Celjskem sicer še sneži.

Elektro Celje: Brez elektrike več kot 8400 odjemalcev

Zaradi izrednih razmer je na distribucijskem omrežju Elektra Celje trenutno brez električne energije več kot 8400 odjemalcev. Največ težav je na Koroškem, v Zgornji Savinjski dolini in v širši okolici Celja.

Na Koroškem je brez električne energije 1820 odjemalcev. V Zgornji Savinjski dolini je brez električne energije 261 odjemalcev. V Spodnji Savinjski dolini je brez električne energije 3523 odjemalcev. Na širšem območju Celja pa je brez električne energije 2830 odjemalcev.

Na terenu so vse elektromontažne ekipe Elektra Celje, ki se trudijo čim prej odpraviti okvare na daljnovodih, je zapisano na spletnih straneh podjetja.

Ljubljana
Robert Balen
Ljubljana
Robert Balen

Zaradi obilnih snežnih padavin na območju občin Idrija in Cerkno se je podrlo več dreves na regionalni cesti Spodnja Idrija-Želin in Želin-Cerkno, kjer so na delu dežurne službe cestnega podjetja. Podrta drevesa so tudi na lokalni cesti Gore-Idrija in na cesti Zavratec-Žirovnica, kjer posredujejo gasilci. Gasilci odstranjujejo padla dreves a tudi na cesti Idrija-Vojsko.

Ljubljana
Robert Balen
Ljubljana
Robert Balen

Vodja vzdrževanja na CPG Kolektor Vanči Premrl je povedal, da so imeli preko noči za čiščenje državnih cest na območju Severnoprimorske vse do Brezovice 43 ljudi, 15 vozil in pet strojev

Preko noči so porabili 225 ton soli za posipanje.

"Ceste so prevozne, razen na nekaterih delih velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike," je povedal Premrl. Večjih težav zaradi težkega snega pa preko noči še niso imeli.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta