(FOTO) Šest minut in pol za 650 višinskih metrov: Slovenska vojska in PZS sodelujeta pri začetku gradnje nove koče na Okrešlju

Gr.G.
27.08.2020 14:17

Na leto vojska opravi približno 30 ur helikopterskih naletov, kar je za upravljalce planinskih koč zelo dragocena pomoč. Za prevoz materiala za novo planinsko kočo na Okrešlju so dobili še dodatnih 10 ur.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andraž Purg

Konec lanskega leta je zelo obiskan Frischaufov dom na Okrešlju na višini 1396 metrov pogorel do tal. Devet mesecev kasneje Planinska zveza Slovenije (PZS) sporoča, da je pogorišče pripravljeno za začetek gradnje nove zgodbe. "K začetku dobre zgodbe je pripomogla tudi Slovenska vojska, saj je v sredo, 26. avgusta, s skoraj 40 helikopterskimi naleti na Okrešelj prevozila 25 ton cementa, 14 ton armaturnih mrež in drugega betonskega železa za temeljno ploščo," so zapisali v sporočilu za javnost.

Slovenska vojska je s skoraj 40 helikopterskimi naleti na Okrešelj dostavila 25 ton cementa, 14 ton armaturnih mrež in drugega betonskega železa za temeljno ploščo.
Andraž Purg
Pri gradnji novega doma na Okrešlju sodelujeta Slovenska vojska in Planinska zveza Slovenije. 
Andraž Purg
Matej Planko in podpolkovnik Igor Lanišnik.
Andraž Purg
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta