(FOTO) V središču Ljubljane bodo Slovaki gradili pisarne visokega cenovnega razreda

31.08.2021 16:17
Slovaška družba Corwin, ki je z gradnjo svojega pilotnega projekta v Sloveniji začela lani v bližini Celovških dvorov, kjer nastaja naselje Kvartet, je napovedala nov projekt v središču Ljubljane. Poimenovala ga je Vilharia, saj bo zrasel ob Vilharjevi cesti.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vizualizacija projekta Vilharia 
Corwin

Projekt bo zasnoval skandinavski arhitekturni studio Schmidt Hammer Lassen, predstavili ga bodo na Finančni konferenci v Portorožu prihodnji četrtek, že danes pa so na voljo prve vizualizacije projekta, ki predvideva gradnjo okoli 40 tisoč kvadratnih metrov velikega poslovno-trgovskega centra. Pri projektu bo sodeloval tudi slovenski inženirski studio Elea iC. 

Corwin

V Corwinu so ocenili, da v Ljubljani primanjkuje novih pisarniških prostorov višjega cenovnega in kakovostnega razreda, prav zaradi tega pa so se odločili za ta projekt. Pri tem dodajajo, da je Vilharia že pritegnila pozornost več podjetij iz zasebne in javne sfere, komercialni direktor družbe Peter Demsky pa dodaja, da se že pogajajo s prvimi potencialnimi najemniki. 

V družbi pričakujejo, da bo Vilharia presegla specifikacije pisarniškega projekta Einpark Offices, ki je po besedah Corwina najbolj zelena stavba na Slovaškem. 

Corwin

Graditi naj bi začeli prihodnje leto, po pričakovanjih pa naj bi bil projekt končan leta 2024.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta