(FOTO) Veter lahko dosega hitrosti do 100 kilometrov na uro, možna tudi snežna ploha

M.R.
05.02.2020 09:15

Danes bo po večjem delu države pihal močan severni veter, ki lahko povzroči več nevšečnosti. Meteorologi ne izključujejo tudi kakšne manjše snežne plohe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gasilci PGD Smolnik so tako včeraj odstranjevali podrta drevesa v občini Ruše. 
Pgd Smolnik

Meteorologi pri agenciji za okolje (Arso) opozarjajo, da bo tudi danes pihal zmeren do močan severni veter, ki bo najmočnejši v Zgornjem Posočju, pod Karavankami, v severovzhodni Sloveniji in v višjih legah, kjer bodo najvišje hitrosti vetra od 70 do 90 kilometrov na uro. Krajevno lahko tudi okoli 100 kilometrov na uro. Razglasili so celo oranžni alarm. 

Odstranjevanje podrtih dreves v občini Ruše
Pgd Smolnik

​Prihodnji teden spet padavine

V soboto bo nad našimi kraji območje visokega zračnega tlaka, k nam bo dotekal nekoliko manj hladen in suh zrak. Anticiklon bo v nedeljo oslabel, z zahodnikom pa bo v višinah k nam znova dotekal nekoliko toplejši in vse bolj vlažen zrak. V začetku prihodnjega tedna se poveča možnost prehoda nove hladne fronte.
Do nedelje bo prevladovalo precej jasno vreme z jutranjimi temperaturami pod ničlo v večjem delu Slovenije. V začetku prihodnjega tedna bo postopno topleje, v torek pričakujemo padavine in ohladitev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta