(FOTO) Za dobro jutro žaljiv napis na ograji. Erjavec: "To je darilo tistih, ki se ne bojijo konstruktivne nezaupnice." Bo zaprosil za varovanje?

VČ, DR
20.01.2021 10:56
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Popisana ograja pri Karlu Erjavcu jutro po začasno umaknjeni mandatarski kandidaturi. 
Večer

"To je darilo tistih, ki se ne bojijo konstruktivne nezaupnice," Karl Erjavec za Večer cinično komentira, kar ga je, in njegovo družino, pričakalo zjutraj doma, ob glavni cesti v Naklem na Gorenjskem: žaljivka na vrtni ograji, dan po tistem, ko je novi stari predsednik Desusa in mandatar koalicije KUL začasno umaknil kandidaturo, dokler o konstruktivni nezaupnici nimajo možnosti glasovati vsi poslanci.

"Smo globoko v 30. letih prejšnjega stoletja," pravi Erjavec. 

Predsednik Desusa je dogodek prijavil policiji. Za varovanje pa ne bo zaprosil, ne čuti se ogrožen. Ga pa žalosti, ko vidi, kakšna politična kultura danes prevladuje v državi.

"Vseeno sem prepričan, da je ne glede na vse te umazane akcije nasprotnega pola Slovenija še vedno varna država tudi za opozicijske politike," pravi. Erjavec bi rad, da se politična kultura dvigne, da se delitve nehajo. "Videli smo, kam je takšen politični diskurz pripeljal Ameriko, tega si ne želimo."

Že prejšnji teden je odhod na policijo napovedal Branko Simonovič, tisti poslanec Desusa, ki ni dal podpisa pod predlog konstruktivne nezaupnice vladi Janeza Janše

Na twitter profilu Anonymous Slovenia so poslancu zaradi njegove odločitve očitali, da je izdal svoj narod, je povedal. Spomnil je še na plakate z njegovo fotografijo in kljukastim križem.

Zaradi plakatov na Obali z napisom Heroj ali izdajalec je že prej prijavo policiji napovedal tudi poslanec SMC Gregor Perič. Perič in Simonovič sta za grožnjami videla pritiske zaradi morebitne nezaupnice vladi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta