Golob se je sestal s Šarcem, Mescem in Bratuškovo

Luka Mlakar Luka Mlakar
20.01.2022 14:24

Robert Golob se je danes srečal s prvakom LMŠ Marjanom Šarcem in koordinatorjem Levice Luko Mescem. V SAB so potrdili, da se je Golob pred kratkim sestal tudi s predsednico stranke Alenko Bratušek. S predsednico SD Tanjo Fajon se je Golob srečal že prejšnji teden.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Robert Golob se je že sestal z vsemi voditelji strank koalicije KUL.

Robert Balen

Nekdanji šef Gen-I Robert Golob se je danes na ločenih sestankih srečal s prvakom LMŠ Marjanom Šarcem in koordinatorjem Levice Luko Mescem. V LMŠ so poudarili, da je srečanje med Šarcem in Golobom potekalo v konstruktivnem in sproščenem vzdušju, o vsebini pogovora pa niso želeli govoriti. V Levici so pojasnili, da je bil sestanek med Golobom in Mescem spoznavne narave in je bil namenjen izmenjavi pogledov, posebno pozornost pa sta namenila podnebni krizi in rešitvam na tem področju.

Srečal se je tudi z Bratuškovo

Golob, ki bi lahko že naslednji teden prevzel vodenje stranke Z.Dej, ki jo je lani ustanovil nekdanji okoljski minister Jure Leben, se je pred kratkim sestal tudi s predsednico SAB Alenko Bratušek. V SAB so glede tega poudarili, da se Bratuškova in Golob že dolgo časa dobro poznata. Njun pogovor so opisali kot prijateljski in konstruktiven, vsebine pa niso razkrivali. Bratuškova in Golob sta bila pred leti že politična sopotnika. Oba sta bila v preteklosti v Pozitivni Sloveniji, Golob je bil celo podpredsednik stranke. Po sporu z Zoranom Jankovićem je Bratuškova odstopila s položaja predsednice vlade, njeni tedaj novi stranki ZaAB pa se je priključil tudi Golob, ki je bil nekaj časa tudi podpredsednik ZaAB. Spomnimo, da se je Golob s predsednico SD Tanjo Fajon srečal prejšnji teden. Več o svojih političnih načrtih naj bi predvidoma razkril prihodnji ponedeljek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta