"Ne vem, zakaj bi bila degradirana iz kraja, kjer živim več kot 40 let." Poslanka Violeta Tomić zapušča Levico

Na letošnjih državnozborskih volitvah je Violeta Tomić želela kandidirati v Ljubljani, a ji je stranka ponudila možnost kandidature v Mariboru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Violeta Tomić se poslavlja od stranke Levica. 

Robert Balen

Violeta Tomić, ena od najbolj prepoznavnih obrazov Levice, tik pred zaključkom svojega drugega mandata v državnem zboru zapušča stranko. Njen odhod ni presenetljiv, saj je pred slovesom za Večer potrdila, da na letošnjih parlamentarnih volitvah ne bo kandidirala za Levico.

Na predčasnih volitvah pred štirimi leti je v volilnem okraju Ljubljana-center močno zmagala. Z osvojenimi 2769 glasovi je Levici priigrala pomembno zmago, pred letošnjimi volitvami pa stranka ni bila naklonjena njeni vnovični kandidaturi v omenjenem okraju. Violeta Tomić je imela na mizi ponudbo Levice, da se preizkusi na volitvah v Mariboru, vendar je to možnost zavrnila.

"Več kot 40 let živim v volilnem okraju Ljubljana-center, kjer sem tudi naredila najboljši rezultat za Levico. To ni rezultat strankinega dela, ampak verjamem, da zato, ker je tukaj največ kulturno-umetniških ustanov, s katerimi sodelujem od leta 1980. To ni zanemarljivo. Treba je spoštovati tako volivce kot moje delo, kajti jaz sem šla v politiko ravno za to, da pomagam in dokončam nekatere stvari, kot so medijski zakoni, samozaposleni. Pravzaprav je moj fokus delovanja točno tukaj. Ne vem, kaj naj bi počela v Mariboru, kjer je prej kandidiral Franc Trček, a je nato zapustil Levico. V Mariboru nisem nikoli živela, ravno tako ne na Ptuju in v Celju, ki sta se mi nudili kot alternativa. Ne vem, zakaj bi bila degradirana iz kraja, kjer živim več kot 40 let," nam je že včeraj dejala Violeta Tomić.

V Levici, ki sta jo v tem mandatu zapustila tudi Franc Trček in Željko Cigler, so medtem potrdili, da je Violeta Tomić stranko obvestila o svojem izstopu. "Izvršni odbor stranke se je ob sestavljanju kandidatne liste za volitve odločil, da Violete Tomić letos ne bo kandidiral v okraju Ljubljana-center. Povabil jo je na sestanek, na katerem bi se pogovorili o možnosti kandidiranja v drugem okraju, a ga je zavrnila. Tako odločitev smo sprejeli zaradi delne izgube zaupanja v zadnjem času in nekaterih vsebinskih razhajanj. Potem ko je povabilo zavrnila, smo v preteklih dneh opravili nekaj pogovorov in sporazumno ugotovili, da nadaljnje sodelovanje v okviru stranke ni več možno. Prav tako smo se odločili, da bo do konca mandata ostala članica poslanske skupine Levica," so se odzvali v stranki. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.