Hibridni model dela za državne uradnike: En dan v tednu od doma, dva dni v službi, dva dneva pa odvisno od dogovora

Urška Mlinarič Urška Mlinarič
28.07.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nikogar ne bi smeli siliti, da dela od doma, če za to ne obstajajo jasno določeni objektivni pogoji, kot je epidemija ali druge nevarnosti.
Nikogar ne bi smeli siliti, da dela od doma, če za to ne obstajajo jasno določeni objektivni pogoji, kot je epidemija ali druge nevarnosti.
Robert Balen
Usmeritve pomenijo priporočila za izvajanje hibridnega modela dela v državni upravi, ki jih ministrstva lahko uporabijo pri pripravi svojih internih aktov. Zdravstveni delavci, policisti, vojaki, inšpektorji zaradi narave dela te možnosti ne morejo izkoristiti.

V usmeritvah se odsvetuje, da bi bil dan, ko delavec dela od doma, fiksno določen, lahko pa se določi, kateri dan mora javni uslužbenec priti v službo; na primer v ponedeljek, ko je kolegij, ali v sredo, ko so uradne ure. Izjemoma je mogoč dogovor tudi o tem, da zaposleni daljše časovno obdobje dela od doma tudi vseh pet dni v tednu, denimo ob začasnih zdravstvenih težavah, geografski oddaljenosti prebivališča ali drugih okoliščinah, kar bi mu olajšalo usklajevanje zasebnega življenja in službe. Kaj o usmeritvah menijo v sindikatu? Kaj je smiselno in kaj ne? Kolikšno bi bilo finančno nadomestilo za delo od doma?
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta