(INTERVJU) V zaporu bi lahko dilal drogo, a sem raje pisal

Damijana Žišt Damijana Žišt
18.08.2019 18:02

Iskreno o sebi, svojem življenju in knjižnem prvencu Vsi moji grehi pove Feliks Plohl - Fela, ki je knjigo napisal v zaporu na Dobu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pisatelj Feliks Plohl - Fela je med prestajanjem zaporne kazni v zaporu na Dobu napisal knjižnji prvenec Vsi moji grehi, ki pa nikakor ni njegova zadnja knjiga, pravi. 
Robert Balen

Feliks Plohl - Fela, pisatelj, oče, človek nemirnega duha in tisočerih obrazov. Tudi kriminalec. Pravi, da je Slovenec. Oče je slovenske krvi, mama srbske. Otroštvo in mladost je preživel v bosanskem Bihaću, kjer ga je komaj 17-letnega zajela vojna vihra na Balkanu. Kratek čas se je boril v bosanski vojski, dve leti v hrvaški. Vmes je zaradi hudega zločina v Bihaču pristal v zaporu. Ker je bila vojna, so zapornike spustili na prostost, da so branili Bosno in Hercegovino (BiH) pred sovražniki. Ob koncu vojne na Balkanu pa so njegove bitke šele začele. Na tej točki se namreč njegovo življenje ni umirilo, nasprotno. Kasnejše življenje v Sloveniji, dve leti v Kanadi, sedem let v Ameriki, nato v Avstriji, spet v BiH, tudi v zaporih, je v njemu pustilo velik pečat. Življenjsko zgodbo je v obliki krajših zgodb zlil v svoj knjižni prvenec Vsi moji grehi, izdani pri založbi Beletrina. Plohov prvenec opisujejo kot tisti, o katerem se bo še veliko slišalo.
Kdo je Feliks Plohl?
"Feliks Plohl je neizkoriščen potencial, bi rekel. Veliko stvari v življenju bi lahko naredil, a jih nisem. Od nekdaj sem si želel študirati računalništvo, a ga nisem. Tedaj, ko sem prišel živet k očetu v Slovenijo, po koncu vojne na Balkanu, sem šel na informativni dan na fakulteto za računalništvo in sem dojel, da je moja slovenščina tako slaba, da ne bom mogel slediti predavanjem in učni snovi. Poleg tega zelo dobro rišem, lahko bi bil razvil ta talent še veliko boljše in od tega živel. Žal mi je, da nisem treniral boksa in da je mojo košarkaško kariero prekinila vojna. Verjetno je v meni še več neizkoriščenih potencialov, ki jih bom še razvil, tako kot sem na primer pisanje."

O svojih kriminalnih dejanjih Feliks Plohl - Fela govori iskreno, brez dlake na jeziku. In nima se za kriminalca, se pa ima za morilca in preprodajalca drog. 
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta