Janja Sluga komentirala navedbe medijev blizu SDS, da prestopa iz SMC v SD

M.R., Ž.V.
07.07.2020 14:42

Vodja poslanske skupine SMC Janja Sluga je zanikala informacije, ki jih je na spletu objavil portal, blizu največji koalicijski stranki SDS.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janja Sluga
Robert Balen

Spletni portal Nova24TV poroča, da se v javnosti pojavljajo govorice o prestopu vodje poslanske skupine koalicijske stranke SMC Janje Sluga v opozicijsko stranko SD. "Po neuradnih informacijah, ki so privrele iz državnega zbora, naj bi bila tik pred podpisom pogodbe o prestopu," so zapisali na omenjenem portalu. 
"Lahko samo komentiram, da izvor te informacije ve več o meni, kot vem o sebi jaz sama," je na kratko za Večer komentirala poročanje Nove24TV. Dodala je, da se s tem ne misli več ukvarjati in da pač ni nobenih pogovorov o njenem prestopu. 
Neuradno so nam v SMC povedali, da so nad današnjim poročanjem omenjenih medijev presenečeni v prav tolikšni meri kot širša javnost. Medtem pa je tudi iz krogov opozicijske SD slišati, da navedbe vse prej kot držijo. 
Iz SMC je v drugi polovici maja v SD sicer res prestopil poslanec Gregor Židan, ki je v parlamentu zasedel poslansko mesto ministra Zdravka Počivalška. Takrat je Sluga njegov prestop komentirala z besedami, da ponudbe, ki naj bi jih bili takrat še vedno deležni nekateri poslanci SMC, "presegajo vse meje dobrega okusa".
Sicer pa delovanje vladne koalicije s prestopom ene poslanke ali poslanca ne bi bilo ogroženo. Koalicija ima namreč trenutno v državnem zboru zagotovljeno večino. Stranka SDS ima 26 poslancev, SMC 8, NSi 7 in Desus 5. Poleg tega je vlada konec preteklega tedna podpisala sporazum o sodelovanju še s stranko SNS, ki ima tri poslance, ter z obema predstavnikoma narodnih manjšin v državnem zboru. Kar pomeni, da ima vlada nekako zagotovljenih 51 poslanskih glasov oziroma najmanj 46 koalicijskih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta