Poslanec SD Gregor Židan vendarle spregovoril o "sanjski ponudbi" in o očitkih, povezanih s težavami njegovih podjetij

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
21.05.2020 14:11
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

"Ne bi rad pral umazanega perila v javnosti, saj verjamem v to, da tisto, kar se dogovorimo za štirimi stenami, ostaja za temi štirimi stenami," je danes povedal poslanec Gregor Židan, ki se je pred dnevi pridružil poslancem opozicijske SD. Tik za nekdanjim poslanskim kolegom Janijem Möderndorferjem (zdaj LMŠ) je najavil izstop iz SMC in tako njihove poslanske glasove sklestil na skupnih 8. Ob tem je vodja poslancev SMC Janja Sluga takrat dejala, da jih je Židanova poteza presenetila, zmotilo pa jih je, da ni odšel iz političnih razlogov, temveč je za to navajal "sanjsko ponudbo", ki je ni mogel zavrniti. Židan je danes zatrdil: "Nisem se hotel odzvati, ker sem razmišljal, da se bo stvar umirila, vendar so se v zadnjih dveh dneh v javnosti pojavile razne govorice, lahko rečem tudi laži, da sem prejel sredstva za prestop v SD."
{twitter}https://twitter.com/ZanaVertacnik/status/1263425316564938758{/twitter}
Ob tem je poslanec opomnil, da še ni član SD in je prestopil zgolj v poslansko skupino. Za prestop mu ni bilo obljubljeno nič, je večkrat podaril in dejal, da gre za njegovo osebno odločitev. "Še enkrat poudarjam, nisem dobil nobenih sredstev, ne denarnih, ne nekih obljub." Ob tem je pojasnil še glede sanjske ponudbe, o kateri je govorila Sluga: "Moja sanjska ponudba je dogovor s SD-jem, da gremo na naslednje volitve in poskušamo zmagati."  Vse druge informacije, ki so glede tega zaokrožile v preteklih dneh, je Židan označil kot polresnice ali celo leži. Ko je bil pozvan k odgovoru, ali torej v SMC lažejo, je vztrajal, da ne želi prilivati olja na ogenj, niti nikogar obtoževati.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta