Janković in Dežman na okopih zaradi domobranskega pokopališča pri ljubljanskem gradu

M.R.
06.02.2020 14:53

Vladna komisija za reševanje vprašanj prikritih grobišč namerava na jasi na Orlovem vrhu, ki leži nekaj sto metrov stran od ljubljanskega gradu, urediti vojaško pokopališče, na katerem so bili med drugo svetovno vojno pokopani domobranci, poroča časnik Dnevnik.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

To naj bi komisija, ki jo vodi Jože Dežman, storila letos, a se po poročanju Dnevnika zapleta, saj ljubljanski župan Zoran Jankoviću temu nasprotuje. "Nikoli ne bomo dovolili postavljati spomenikov ali obeležij izdajalcem slovenskega naroda. Dombronci so sodelovali s fašisti in nacisti, ki so največje zlo 20. stoletja. Partizani na drugi strani so sodelovali z zavezniki in skupaj premagali to zlo. Ljubljana je mesto heroj in tu spomenikov domobrancem ne bo," Dnevnik navaja Jankovićeve besede. 
Povedal je še, da se na Orlovem vrhu občasno pojavijo križi in druga obeležja, ki jih občina vztrajno odstranjuje. Dežman pa pravi, da je s križi civilna iniciativa skušala opozoriti na pokopališče na Orlovem vrhu. 

Jože Dežman in Zoran Janković 
Večer
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta