Jurša bo podprl Erjavca. Je vse bližje še eni kongresni zmagi?

DR
09.01.2020 10:28

Predkongresno vrenje v Desusu se nadaljuje. Vodja poslancev javno podprl dolgoletnega predsednika

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Karl Erjavec in Franc Jurša, dolgoletna politična soborca
Sašo Bizjak

Vodja poslanske skupine Desus Franc Jurša je sporočil, da bo na prihajajočem kongresu Desusa podprl dolgoletnega predsednika, obrambnega ministra Karla Erjavca. Pravi, da zaradi dozdajšnjega dobrega sodelovanja in boljšega programa. Proti večkratnemu ministru za zunanje zadeve in obrambo, bil je tudi šef okoljskega resorja, kandidirata njegova ministrska kolegica Aleksandra Pivec in jeseniški občinski svetnik dr. Borut Stražišar. Še nedavno se v intervjuju za Vestnik Jurša do dileme Pivec-Erjavec - Stražišar velja bolj ali manj za avtsajderja - ni želel opredeliti. Je pa ocenil, da po kongresu za enega od njiju ne bo več prostora in bo nekdo moral odstopiti.
Pred je dnevi na uradnem strankinem profilu na Facebooku podporo Erjavcu že izrazil poslanec Ivan Hršak, celo več, dejal je, da ga podpira celotna poslanska skupina in velika večina pokrajinskih odborov. "S tem je 'zgodba o novem predsedniku Desus' dejansko že končana, še preden se je pravzaprav začela. In prav je tako. Tisti zapisi v nekaterih medijih, o tesnem izidu, so floskule tistih, ki bi radi na vsak način izsilili spremembo na vodilnem mestu v naši stranki, želijo takšno vodstvo stranke Desus, s katerim bi lahko manipulirali, kajti s Karlom V. Erjavcem in vsakokratno ter seveda tudi s sedanjo poslansko skupino Desusa se to ne nikakor ne da in se nikoli ne bo dalo." Po nekaterih informacijah iz stranke sicer v poslanski skupini naj še zdaleč ne bi bili povsem enotni glede Erjavčevega še petega mandata. Nekaj časa je bilo razmerje nekje pol-pol, poslanec Robert Polnar pa se je že tako izkazal za "prostega strelca". Erjavec sicer, to je znano, dobro obvladuje "tehnologijo" kongresnega odločanja in strankin delegatski sistem. 

Tomaž Gantar
Tit Košir
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta