Jutro na Kredarici že blizu ledišča, v prihodnjih dneh morda še bolj sveža jutra

Miha Raičevič
18.08.2021 09:27
Če meteorologi za prihodnje dni napovedujejo razmeroma sveža jutra, pa se je že danes v višinah temperatura precej spustila.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hladno jutro na Kredarici.
Arso/meteo.si

Tako so glede na poročilo agencije za okolje (Arso) na Kredarici izmerili 1,7 stopinje Celzija, na Kaninu 4 stopinje, na Ratitovcu 4,8, na Uršlji gori 4,9 in na Krvavcu 5,1 stopinje Celzija. 

Živo Srebro se je v Mariboru ob 7. uri utavilo pri 13 stopinjah Celzija, v Celju in Murski Soboti je bilo za stopinjo topleje, v Kranju je bilo 15, v Ljubljani pa 16 stopinj Celzija. Najtopleje pa je bilo zjutraj v Piranu, kjer so na boji namerili 21 stopinj Celzija, v Kopru in Novi Gorici pa po 20 stopinj Celzija. 

Danes bo sicer povečini sončno, zjasnilo se bo tudi na severovzhodu. Ponekod bo pihal šibak veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 25, na Primorskem do 29 °C, napovedujejo meteorologi Arsa.

Jutri bo pretežno jasno, sredi dneva in popoldne bo nekaj oblačnosti predvsem v severnih krajih. Ponekod bo pihal šibak južni do jugovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 13, v mraziščih Notranjske okoli 5, na Primorskem okoli 15, najvišje dnevne od 23 do 26, na Primorskem do 29 °C. 

V petek in soboto bo precej jasno in postopno topleje, le jutra bodo ostala bolj sveža. V soboto popoldne bo na severu možna kakšna vročinska nevihta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta