Kacin: Slovenija se bo o članarini WHO še odločila

STA, A.L.
09.04.2020 12:38

Slovenija se bo o plačevanju članarine Svetovni zdravstveni organizaciji (WHO) še odločila, je danes na novinarski konferenci dejal vladni govorec Jelko Kacin. Se je pa zavzel za to, da bi namesto ustavitve plačevanja članarine WHO, kar je v tvitu podprl premier Janez Janša, Slovenija raje predlagala reformo organizacije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nebojša Tejič/sta

Janša je v sredo v tvitu podprl ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki se je zavzel za ustavitev plačevanja članarine WHO zaradi po njegovem neprimernega odziva organizacije na pandemijo covida-19. Kacin je danes v odgovoru na vprašanje STA dejal, da vlada o tem še ni razpravljala in da je šlo za odziv predsednika vlade.
Kacin je poudaril, da je bilo v zadnjem času veliko kritik na račun odziva WHO na pandemijo, številne so po njegovem utemeljene. "Zdravstvena organizacija se je nekaj časa odzivala za dogodki namesto v realnem času," je dejal. Ob tem je izpostavil dejstvo, da gre za nov virus, epidemijo, pandemijo ter da je obvladovanje celotnega sveta izredno zahteven izziv.
Po Kacinovih besedah je dilema, ali je prava pot neplačevanje članarine ali pozitivni predlogi za to, kako bi se WHO prilagodila novi realnosti. Zavzel se je za to, da bi Slovenija ostala pozitivna in predlagala, da se WHO transformira ter prilagodi izzivom, ki nas čakajo v 21. stoletju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta