Kaj je na srečanju med Dodikom in Jankovićem v Republiki srbski počel županov sin Jure?

Miha Raičevič Miha Raičevič
04.04.2023 12:00

Predsednik Republike srbske Milorad Dodik je objavil fotografijo "delovnega kosila" z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem. Na kosilu je bil tudi županov sin Jure. Kaj si o Dodiku misli predsednica države Nataša Pirc Musar?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija delovnega kosila Milorada Dodika z ljubljanskim županom in njegovim sinom.
Twitter/Milorad Dodik

"Danes sem imel delovni sestanek z Zoranom Jankovićem, velikim prijateljem Republike srbske. Pogovarjala sva se o možnosti še večjega sodelovanja slovenskih družb in podjetij iz Republike srbske," so Dodikovi poleg fotografije zapisali na Twitterju. 

Za kakšno srečanje je šlo, smo povprašali ljubljansko občino. Odgovorili so nam, da je župan preteklo sredo s predsednikom Dodikom govoril o možnosti sodelovanja glede odkupa elektrike in sežiga odpadkov iz Regijskega centra za ravnanje z odpadki (RCERO). 

So pa pojasnili, da je župan na službeno pot krenil že v torek popoldne. Najprej se je odpravil v Beograd, kjer se je sestal s predsednikom uprave družbe Delta Holding Miroslavom Miškovićem. Jure Janković pa je z županom potoval zaradi torkove večerne košarkarske tekme med Partizanom in Barcelono, na katero ju je povabil trener beograjskega kluba Željko Obradović, ki je, kot so zapisali na MOL, Jankovićev dolgoletni prijatelj. 

Naslednji dan se je Janković sestal tudi s srbskim predsednikom Aleksandrom Vučićem in srbskim ministrom za finance Sinišo Malijem, kasneje pa še z Dodikom.

Veleposlanik ni vedel za Jankovićev obisk

Na isti dan kot Janković se je z Dodikom sestal tudi slovenski veleposlanik v BiH Damijan Sedar, ki pa o obisku Jankovića ni bil obveščen. Sedar se je z Dodikom srečal po otvoritvi čebelarskega centra pri invalidski organizaciji UDAS v Banjaluki. Projekt "Čebelarjenje za invalidne osebe z namenom opolnomočenja žrtev min iz BiH" namreč financira slovensko zunanje ministrstvo. Na ministrstvu poudarjajo, da so odnosi med Slovenijo in BiH prijateljski, kar velja tudi za vse ostale ravni oblasti v državi, tudi za obe entiteti.

Zoran Janković in Milorad Dodik septembra lani
Snsd/Twitter/posnetek Zaslona

Milorad Dodik: Estradni populistični šarlatan s prijateljem v Ljubljani

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta