Kaj je ruski državljan počel na vojaškem letališču v Cerkljah ob Krki?

Va
28.06.2023 22:28

Mlajšega moškega, ki je v enem od hangarjev fotografiral opremo in prostore, je zaslišala vojaška policija, je poročala TV Slovenija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je ilustrativna. 
Janko Rath

Na dnevu odprtih vrat letališča Slovenske vojske v Cerkljah ob Krki naj bi bil 4. junija v enem od hangarjev opažen mlajši moški, ki je fotografiral opremo in prostore - na nepooblaščenem mestu, saj je bilo vse, kar je bilo namenjeno ogledu javnosti, razstavljeno, so objavili na MMC RTV Slovenija. Ker je to počel precej natančno, je posredovala vojaška policija. Izkazalo se je, da gre za tujca, ruskega državljana, ki naj bi študiral v Novem mestu.

Vojaška policija ga je pridržala in izprašala, obvestila inšpektorat za obrambo in ga nato izpustila.

O dogodku je bila obveščena Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (Sova). TV Slovenija so iz Sove odgovorili, da tega ne komentirajo, z ministrstva za obrambo pa so potrdili, da je bila pri enem izmed obiskovalcev opažena neobičajna dejavnost, ki pa so jo pristojni ustrezno preverili.

Policija je s primerom seznanjena zaradi zaprosila pristojnih služb ministrstva za obrambo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta