Kakšna zima je pred nami? Vremenoslovci priljubljenega portala AccuWeather spet omenjajo La Niño

A.L.
18.10.2022 09:35

Vremenoslovci priljubljenega portala AccuWeather pravijo, da bodo nevihte to zimo pogosto prizadele južno Evropo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Do uradnega začetka zime sta le še dobra dva meseca, in medtem ko se mnogi Evropejci že privajajo na jesenske rutine, je ekipa meteorologov portala AccuWeather že pripravila dolgoročno napoved, kaj bo letošnja zima prinesla Evropi. Zaznamovala jo bo La Niña, ki prinaša nizke temperature oceana na območju ekvatorialnega Pacifika, kar se kaže v različnih vremenskih pojavih. Vrhunec La Niñe meteorologi pričakujejo v novembru.

Kaj to pomeni za zimsko napoved 2022/2023 po vsej Evropi? Glede na to, da je to že tretja zaporedna zima s pojavom La Niñe, lahko pričakujemo podobno vreme, kot smo ga bili vajeni že v preteklih letih. 

Vremenoslovci AccuWeather pravijo, da bodo nevihte to zimo pogosto prizadele južno Evropo. Na Portugalskem, v Španiji, južni Franciji, Italiji in na Balkanu, tudi v Sloveniji, obstaja večja verjetnost za pogostejše padavine v obliki dežja v primerjavi z drugimi deli celine. Prebivalci Benetk morajo biti to zimo še posebej pozorni na vreme, saj bi lahko nevihte na tem območju povzročile poplave.

Temperature bodo v Sredozemlju in na Balkanu podobne lanskim, morda celo nekoliko višje. Vsekakor pa ni mogoče pričakovati ekstremno mrzle zime, pravijo meteorologi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta