Kandidat za predsednika DeSUS Karl Erjavec tipa politično prizorišče, predvideni novi sestanki

DR, STA
25.11.2020 16:04
Po informacijah STA naj bi se v četrtek sestal s prvakom SMC Zdravkom Počivalškom in predsednikom DZ Igorjem Zorčičem (SMC). S slednjim naj bi se sešel že minuli teden. Vsebine pogovorov ne razkrivajo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Na vprašanje o pogovorih je Erjavec dejal le, da je za zdaj še vedno zgolj član DeSUS in še vedno zunaj politike.

Robert Balen

Kdo bo DeSUS vodil v prihodnje, ne bo pomembno le za usodo stranke, ampak tudi za nadaljnje politično dogajanje v Sloveniji. DeSUS namreč poleg SMC in NSi vabijo v morebitno novo vlado oz. Koalicijo ustavnega loka (KUL), v katero so že vključene opozicijske LMŠ, Levica, SD in SAB. Vodilni pobudnik KUL in potencialni mandatar je Jože P. Damijan.

Robert Balen

Erjavec se je sicer 10. novembra ločeno sestal tako z Damijanom kot z Janšo.

Žiga Živulovič/BOBO

V javnosti pa so se že pred nekaj tedni pojavila tudi ugibanja, da bi utegnil biti novi mandatar, s katerim bi zamenjali Janševo vlado, kar Erjavec. Stranke, vključene v KUL, na medijski konferenci večinoma niso konkretno odgovorile na vprašanje, ali bi ga podprle za mandatarja, če se izkaže, da bi lahko dobil 46 poslanskih glasov.

Predsednica SD Tanja Fajon je dejala, da ne more vnaprej odgovarjati na to vprašanje, če predloga ni na mizi. Koordinator Levice Luka Mesec je poudaril, da ima trenutno mandat stranke izključno za podporo Damijanu. Tudi predsednica SAB Alenka Bratušek je dodala, da se trenutno pogovarjajo z Damijanom, vse druge špekulacije pa da so nepotrebne. Prvak LMŠ Marjan Šarec pa je odgovoril, da gre s tistim, za kogar se je odločil, do glasovanja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta