Kje je zapadlo največ novega snega? Po nižinah ga večinoma ni

M.R.
22.11.2022 19:27

Napovedi vremenoslovcev so se delno uresničile. Sneg večinoma ni pobelil nižin, je pa zato obilneje snežilo v sredogorju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sneg pri kraju Colnarji na cesti Kočevje-Petrina
Promet.si

Največ novega snega je na Vršiču, kjer ga je oddeja debela 31 centimetrov, na Pavličevem Sedlu in Voglu je 24 centimetrov snega, na Predelu 21, na Zelenici in v Rudnem polju 20, na Blegošu in Sviščakih 19, na Korenskem sedlu 17, na Krvavcu in Pasji ravni pa 14 centimetrov, je tvitnila agencija za okolje (Arso). 

Zvečer bo še oblačno s padavinami, po nižinah bo še naprej večinoma deževalo. Ponekod na severu in vzhodu bo zapihal okrepljen severnik, na Primorskem pa bo v prvem delu noči še pihala močna burja, ki lahko v sunkih doseže hitrosti do 120 kilometrov na uro.

Ponoči bodo padavine na zahodu oslabele in ponehale, še se bodo pojavljale na vzhodu, kjer bo ponekod dež prešel v sneg. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 3, na Goriškem in ob morju od 5 do 8 °C. Med 7. in 10. uro lahko morje, tako kot danes, ob visoki plimi poplavi nižje ležeče dele obale.

Sneg na mejnem prehodu Ljubelj
Promet.si

V sredo dopoldne bodo tudi na vzhodu padavine ponehale, od zahoda se bo jasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 7, na Primorskem do 13 °C.

V četrtek in petek bo večinoma sončno, zjutraj in dopoldne po nekaterih nižinah megla.

V noči na soboto se bo oblačnost povečala, predvsem na jugu Slovenije se lahko pojavljajo rahle padavine. V soboto bo večinoma suho, na Primorskem bo spet pihala burja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta