Kolesarski as Tadej Pogačar se je vključil v iskanje 10-letne sorodnice Julije Pogačar

Damijana Žišt Damijana Žišt
30.06.2022 15:18

Dekličin oče Peter Pogačar njeno izginotje povezuje s sekto Lane Praner.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Instagram Tadeja Pogačarja

V iskanje pogrešane 10-letne Julije Pogačar, ki je lani v začetku novembra z mamico, 52-letno Meliso Smrekar, zapustila Slovenijo, njen oče 48-letni Peter Pogačar iz Kamnika pa ne ve, kje mamica deklico skriva - obe po prijavi policiji veljata za pogrešani -, se je vključil tudi naš kolesarski šampion Tadej Pogačar. Na svojem instagram profilu je danes objavil poziv za pomoč pri iskanju svoje male sestrične Julije. Njegov oče je namreč v sorodu s Petrom Pogačarjem, ki je prek Tadejevih staršev kolesarskega šampiona prosil za pomoč. Ob fotografiji pogrešane deklice je kolesarski šampion objavil tudi link, ki ga je naredil Julijin oče s prijatelji, da bi našli pogrešano deklico.

"Zelo sem hvaležen Tadeju za njegovo nesebično pomoč pri iskanju moje Julije, ki jo pogrešam že skoraj osem mesecev. S tem je pokazal, da ni le odličen športnik, ampak tudi velik človek. Njegova objava mi veliko pomeni, saj ima ogromno sledilcev na svojem instagram profilu doma in v tujini, in srčno upam, da bo kdo vedel, kje se skrivata Julija in njena mama, moja nekdanja partnerka, ki jo je brez moje vednosti odpeljala iz Slovenije. Nobenih informacij nimam, kje se skrivata, čeprav ju iščejo slovenska in tuje policije, zato čakam, da bo nekdo le povedal koristno informacijo, ki bo privedla do tega, da bomo Julijo našli in se bo vrnila k meni domov, " pravi Julijin oče, ki že več mesecev intenzivno išče svojo deklico.

Tadej Pogačar je na današnji tiskovki na novinarsko vprašanje, zakaj je objavil poziv za pomoč pri iskanju Julije, dejal: "To je moja daljna sorodnica. Že pred časom je izginila s svojo mamo. Njen oče išče odgovore, želi spet videti svojo hči."

Dekličin oče njeno izginotje povezuje s sekto Lane Praner

Melisa Smrekar (prej se je imenovala Nataša Brumen) in Julija sta živeli v Radomljah, dekličin oče pa predvideva, da sta se na pot od doma odpravili z zakoncema Anko in Lukom Uletom iz Mokronoga, ki sta sorodnikom povedala, da zapuščata Slovenijo in da gresta živet v Španijo. Tudi za njima je izginila vsaka sled.

52-letna Melisa Smrekar je novembra lani zapustila Slovenijo skupaj z 10-letno hčerko Julijo Pogačar, za njima je izginila vsaka sled. Obe pogrešani  slovenska policija išče tudi s pomočjo Interpola in tujih policij. Za zdaj neuspešno.
Policija

Julijin oče meni, da je izginotje nekdanje partnerke in Julije povezano z Lano Praner, katere ime se po njegovem povezuje z neko vrsto sekte. "Nataša je že najmanj od leta 2013 v stiku s Pranerjevo, ta se je leta 2020 iz Slovenije preselila na Azore. Nataša je bila tudi nižja učiteljica Akademije Lane Praner in ji je donirala več denarja. Sekta Lane Praner naj bi po Evropi imela svoje komune, tako da obstaja možnost, da se pogrešani skrivajo v kateri izmed njih," pravi Pogačar.

Na ljubljanski policijski upravi pravijo, da policija, zato da bi ju našla, izvaja vse aktivnosti, intenzivno sodeluje tudi s tujimi varnostnimi organi. Zato policija znova poziva vse, ki bi imeli kakršnokoli informacijo o pogrešanih, naj obvestijo policijo na številko 113 ali se oglasijo na najbližji policijski postaji, lahko pokličejo tudi anonimno številko 080 1200.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta