Končuje se formalni del donacijske kampanje Za obSTAnek, v enem mesecu ste darovali ...

M.R.
01.06.2021 12:55
Z včerajšnjim dnem se je formalno končala donacijska kampanja Za obSTAnek, ki jo je za Slovensko tiskovno agencijo vodilo Društvo novinarjev Slovenije (DNS).
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

DNS je sporočil, da je bilo v enem mesecu zbranih 264.500 evrov, kar je preseglo pričakovanja. Vsem, ki so darovali, se zahvaljujejo in sporočajo, da donacije prek SMS-sporočil niso več mogoče. Tisi, ki vseeno želijo donirati, pa to lahko do konca junija storijo na transakcijski račun. Informacije so na voljo na spletni strani zaobstanek.si.

"Hvala vsem prijateljem STA, da ste se odzvali in pokazali, da je kakovostno in verodostojno novinarstvo še vedno tisto, ki si ga želite. Hvala vsem v cehu, da je enotno podprl tisto, kar je prav, in hvala STA-jevcem, da vztrajate," so v DNS zapisali v sporočilu za javnost ter hkrati STA čestitali ob njenem 30. rojstnem dnevu, ki ga bodo obeležili v tem mesecu.

Vlada je namreč z začetkom tega leta ustavila financiranje STA. "S tem je ogrožen obstoj profesionalne in uredniško avtonomne nacionalne agencije ter delo za okoli 100 sodelavcev STA," so zapisali na zgoraj omenjeni spletni strani. STA namreč opravlja javno službo, ne da bi zanjo s strani vlade prejela plačilo, do katerega je upravičena na podlagi 66. člena sedmega protikoronskega paketa (PKP 7).

Prav danes pa je DNS predsedniku države Borutu Pahorju poslal utemeljitev predloga za odlikovanje STA z zlatim redom za zasluge. Prepričani so, da je predlog "več kot utemeljen".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta