Konservativna opozicija želi znova preveriti, ali je vladna koalicija zadrogirana

Matej Grošelj Matej Grošelj
10.09.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marihuana je v Sloveniji uvrščena na seznam prepovedanih drog. Za legalizacijo uporabe konoplje v rekreativne namene pri nas še ni bilo širšega političnega soglasja.
Marihuana je v Sloveniji uvrščena na seznam prepovedanih drog. Za legalizacijo uporabe konoplje v rekreativne namene pri nas še ni bilo širšega političnega soglasja.
Robert Balen
SDS po selitvi v opozicijo že drugič v tem mandatu predlaga zakonsko ureditev obveznega testiranja na prepovedane droge vseh poslancev državnega zbora, predsednikov republike in vlade, ministrov ter državnih sekretarjev. Medtem ko pobudo podpirajo tudi v NSi, koalicija v celoti nasprotuje kontroverznemu predlogu desnega političnega pola.

Kakšna je širša slika opozicijskega manevra, ki vsebuje očitne elemente populizma? Na tarči SDS sta se znova znašli Levica in minister za delo Luka Mesec. "Nam ne bi nikoli padlo na pamet, da za početje SDS krivimo droge. Nasprotno. Verjamemo, da svoje avtoritarne, protisocialne in protidelavske politike izvajajo pri polni zavesti," pravijo v najmanjši parlamentarni stranki. 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta