Letalska povezljivost: Norwegian od aprila z ljubljanskega letališča v Kopenhagen

Gr.G.
29.01.2024 08:54

Po zimskem premoru se bosta v poletnem voznem redu vrnili povezavi Finnaira v Helsinke in Aegean Airlines v Atene ter Transavie France na pariški Orly.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Leti v Kopenhagen bodo na voljo dvakrat na teden.
Fraport Slovenija

Konec aprila v Slovenijo prihaja nov letalski prevoznik, Norwegian. Vzpostavil bo povezavo z dansko prestolnico, od koder so dobre možnosti nadaljevanja poti prek nabora povezav letališča Kopenhagen, ki je največje severnoevropsko vozlišče. V poletnem voznem redu bo mreža letov z ljubljanskega letališča po napovedih prevoznikov ponudila vsaj 26 povezav. Novi bosta še povezavi na Madrido s prevoznikom Iberia in v Rigo z airBaltic. Prevozniki v primerjavi z lansko poletno sezono napovedujejo tudi pogostejše letenje, in sicer na povezavah v München, Beograd, Bruselj, London Heathrow, Pariz, Skopje, Varšavo in Zürich.

Nova povezava prevoznika Norwegian bo zaživela 29. aprila 2024. Leti bodo dvakrat na teden, sprva ob ponedeljkih in petkih, v vrhuncu poletne sezone pa ob torkih in sobotah. Prevoznik bo lete opravljal s 189-sedežnim letalom boeing 737-800, predviden je odhod z  ljubljanskega letališča ob 8:45, prihod v Kopenhagen pa ob 10:40.

Prevoznik bo lete v dansko prestolnico opravljal s 189-sedežnim letalom boeing 737-800.
Fraport Slovenija

"Nadaljujemo s širitvijo naše mreže letov z Danske, ki je med našimi najpomembnejšimi trgi. Ljubljana je vznemirljiva nova turistična destinacija, ki ponuja doživetja kulture, prelepo naravo in privlačno mestno središče za družine. Dobro se ujema z našim ciljem, da potnike navdušujemo za odkrivanje novih destinacij," je ob napovedi vzpostavitve nove povezave povedal Magnus Thome Maursund, glavni komercialni direktor prevoznika Norwegian.

"Nova povezava s Kopenhagnom bo za našo mrežo letov odlična pridobitev, kot končna destinacija za potnike, ki želijo odkriti živahno prestolnico Danske in vez do letalskega vozlišča, ki omogoča priročne povezave naprej, še posebej do drugih nordijskih držav in Severne Amerike. Veselimo se tudi pritoka turistov, saj letališče Kopenhagen za odskočno desko v Evropo poleg Dancev uporabljajo tudi številni Švedi in Norvežani," je ob uradni napovedi nove povezave povedala poslovodna direktorica Fraporta Slovenija, Babett Stapel.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta