Letalska povezljivost: Z Iberio dober mesec dni direktno z ljubljanskega letališča v Madrid

Gregor Grosman Gregor Grosman
29.07.2024 16:28

Potnikom bodo leti iz Ljubljane v Madrid oziroma iz Madrida v Ljubljano na voljo dvakrat na teden, ob ponedeljkih in četrtkih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fraport Slovenija

Letalski prevoznik Iberia je danes z ljubljanskega letališča vzpostavil direktne lete v špansko prestolnico. Ljubljano in Madrid bo med 29. julijem in 5. septembrom 2024 povezoval dvakrat tedensko. Potniki bodo tako dobili tudi neposreden dostop do pomembnega evropskega vozlišča, so zapisali pri družbi Fraport Slovenija, ki upravlja z Letališčem Jožeta Pučnika, saj je Madridsko letališče s svojo mrežo letov dobro izhodišče za povezane lete v Srednjo in Južno Ameriko.

Fraport Slovenija

Na ljubljanskem letališču so let prevoznika Iberia iz Madrida pozdravili z vodnim pozdravom. Slavnostni trak ob vzpostavitvi povezave so prerezali Eduard Martínez, kapitan Iberie, Robert Latin, v. d. generalnega direktorja Direktorata za letalski in pomorski promet na Ministrstvu za infrastrukturo, in Janez Lapajne, vodja področja za prodajo in trženje pri Fraportu Slovenija.

Potnikom bodo leti iz Ljubljane v Madrid oziroma iz Madrida v Ljubljano na voljo dvakrat na teden, ob ponedeljkih in četrtkih. Direktne lete v Španijo bo za Iberio opravljal njihov regionalni prevoznik Iberia Regional Air Nostrum z najnovejšim letalom v floti Canadairom Regional Jetom 1000 s sto sedeži. Ob ponedeljkih bo iz Ljubljane poletel ob 15.30 uri, ob četrtkih pa ob 12.00 uri. Let do Madrida traja približno 2 uri in pol.

Fraport Slovenija

Dr. Babett Stapel, poslovodna direktorica Fraporta Slovenija, je ob vzpostavitvi linije povedala: "Na ljubljanskem letališču z veseljem pozdravljamo Iberio in novo letalsko linijo v Madrid, s katero krepimo mrežo naših letalskih povezav ter širimo povezljivost letališča. Verjamem, da je nova linija zanimiva tako za domače kot tuje poslovne in turistične potnike. Madrid kot nova destinacija ponuja obisk privlačne španske prestolnice, madridsko letališče pa z močno mrežo povezav predstavlja izvrstno izhodišče predvsem za potovanja v Latinsko Ameriko. Povezava je zagotovo zanimiva tudi za španske goste, ki lahko tako z direktnim letom obiščejo Slovenijo in spoznajo njene lepote."

Povezava s Španijo je zaživela tudi ob podpori spodbud države v okviru Javnega razpisa za večjo letalsko povezljivost Slovenije, kot enega od prvih ukrepov za izboljšanje letalske povezljivosti Slovenije. Latin je izpostavil, da jih je odločitev prevoznika Iberia Airlines, da v poletnem času poveže Madrid z Ljubljano, razveselila, saj se prestolnica Kraljevine Španije uvršča v sam vrh največjih mest Evropske unije. 

Nedavno je v Ljubljano priletela Iberia. Leti v Madrid. 
Fraport Slovenija

Madrid je druga najvišje ležeča prestolnica v Evropi in dom španske kraljeve družine. Mesto radi obiščejo športni navdušenci, saj ima kar dva vrhunska nogometna kluba. "Veseli smo odprtja direktnih letov med Madridom in Ljubljano. Ta nova linija utrjuje vezi med Španijo in Slovenijo. Potnikom, ki odhajajo iz Madrida, ponuja možnost odkrivanja lepot Ljubljane in njene okolice, tistim, ki odhajajo iz Slovenije, pa ne le možnost obiska Madrida, ampak tudi povezavo z drugimi 141 destinacijami v Iberiini mreži letov," je pojasnila Carmen Giraud, direktorica prodaje za Evropo, Bližnji vzhod in Azijo pri Iberii.

Letošnja poletna sezona na ljubljanskem letališču ponuja potnikom potovanja z 22 letalskimi prevozniki na 25 destinacij. V prvi polovici leta 2024 so na ljubljanskem letališču zabeležili več kot 650.000 potnikov, kar predstavlja 21,5 odstotno povečanje v primerjavi z enakim obdobjem lani, so zapisali. Najbolj številčni so bili leti iz in v Istanbul, Zürich in Beograd, pohvalili pa so se tudi z bogatim poletnim čarterskim programom, ki ponuja 57 destinacij. V mesecu juniju se je največ potnikov odločilo za dopustovanje v Hurgadi, Antalyji in Monastirju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta